Gaijin

Kävimme Helsingissä poikaystäväni kanssa syömässä Gaijinissa ja voisin jakaa tänne muutaman ajatuksen ravintolasta. Poikaystäväni oli valinnut ravintolan, joten en tiennyt yhtään etukäteen minne olimme menossa. Yhdeksän ruokalajin menukin oli valittu etukäteen, joten minulla ei ollut paljoa sanavaltaa ;) 

Paikka oli tunnelmallinen ja kirjaimellisesti tiivis, sillä pöydät sijaitsevat vieri vieressä. Aluksi se hieman hämmensi, mutta toisaalta luo enemmän kontaktia ravintolan muihin asiakkaisiin. Tarjoilijat vaihtuvat jatkuvasti ja osa tarjoilijoista on hieman monisanaisempia kuin toiset. Varsinkin alussa minulla oli melkeinpä kiire syödä eteen kannetut maistiaiset (ja nauttia niihin kuuluvat juomat), mutta loppua kohden vauhti onneksi vähän hidastui.

Ruokia oli laidasta laitaan ja kaikki todella hyviä. Osa ruuasta enemmän "tavallisen" makuisia kuin toiset. Omia lemppareitani olivat simpukat, sashimi (mm, rakastan sashimia…) ja eksoottinen porkkanajälkiruoka. Veikkaan, että poikaystävälle maistuivat puolestaan porsaankylki ja ribsit, mutta minusta ne maistuivat, noh, kyljeltä ja ribseiltä. Valitettavasti tuosta kuvan menusta ei paljoa selvää saa. Ystävällinen tarjoilija kirjasi meille viinitkin ylös toiselle kuvassa näkyvälle listalle.

Kokonaisuudessa Gaijin oli todella viihtyisä paikka viettää perjantai-iltaa. Pikkujoulukauden vuoksi pöytävaraus piti tehdä jo muutamia viikkoja aikasemmin ja paikka oli tupaten täynnä. Hieman kiireen tuntua oli ilmassa, mistä pieni miinus kokonaiskokemukseen ja tunnelmaan. Vertaan paikkaa tahtomattakin Tampereella sijaitsevaan Berthaan, jossa meitä palveli ehkäpä maailman sympaattisin tarjoilija. Koska rima oli asetettu korkealle, tuntui Gaijinin palvelu jotenkin vähemmän henkilökohtaiselta. Kiire ja jatkuvasti vaihtuvat tarjoilijat varmasti vaikuttivat siihenkin.

Jos Bertha teitä kiinnostaa, niin olen kirjoittanut siitä täällä. Ensimmäisiä blogikirjoituksiani, hassua.


Minusta Suomessa on liian vähän tämän tyylisiä ravintoloita, minkä vuoksi hintatasokin on erittäin suolainen opiskelijabudjetille. Mieluummin käyn kuitenkin pari kertaa vuodessa syömässä oikein hyvässä paikassa kuin esimerkiksi joka viikko jossain vähemmän mieleisessä. Yleisesti ottaen syön tosi harvoin ulkona, joten laatu korvaa kai määrän tässäkin asiassa :) Seuraavaksi pitää päästä Farangiin!

Oletteko te käyneet Gaijinissa ja mitä piditte? Ja ainiin, oikein herkullista itsenäisyyspäivää teille jokaiselle!

Emmi

Ps. Pahoittelen kuvien laatua, mutta minusta kamera olisi pilannut illan tunnelman (vaikka majailikin laukussa). Jätän sen ravintoloissa kuvaamisen vähän suuremman luokan bloggaajille ;) 
You may also like:

8 comments

 1. Itse en ole Gaijinista käynyt, mutta olen kuullut monestakin tasosta siitä vain hyvää sanottavaa. Pitäisi varmaan itsekin käydä siellä, mutta hintataso taitaa olla vähän liian kallis posalleni.. :D

  Ihanaa itsenäisyyspäivää sinnekin! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Illallinen on kyllä aika investointi, mutta välillä kannattaa hemmotella itseään (ja vaikka tyttö-/poikaystävää) ;) Kiitoksia! <3

   Delete
 2. Molemmat ravintolat ovat omalla toivelistalla, mutta enpä ole vielä päässyt :) Olis kiva mennä porukalla tai sitten jos mies veisi. Ensimmäinen ehkä todennäköisempää :D Ehkä pitäisi itse vain varata ja yllättää toinen! Varmasti kiva kokemus ja maistuvaa ruokaa. Tosiaan, ravintolassa kuvaaminen on vähän hankalaa, vaikka sitä tekee moni niin tulee sellainen olo, että se ei ole kovin kohteliasta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suosittelen lämpimästi! Itse olisin tosin halunnut syödä ehkä hitusen hitaammin ja ruuasta nauttien :) Ja sehän olisi mahtava idea yllättää toinen! Kuvaaminen ravintolassa varmasti jakaa mielipiteitä ja toisaalta kyllä ymmärrän, että ihmiset haluavat saada muistoja kauniisti asetellusta ruuasta. Välillä kuvaan itsekin, mutta nyt keskityin mieluummin ruokaan ja seuraan :)

   Delete
 3. Gaijin pitää edelleen lempiravintolani paikkaa, olen käynyt siellä monen monta kertaa. Allekirjoitan silti nuo kuvailusi jatkuvasti vaihtuvista tarjoilijoista, joiden ystävällisyysaste myös vaihtelee paljonkin... Ja tiiviin tunnelman!

  Suosittelen muuten Farangin sijaan kokeilemaan Gaijinin seinänaapuria Boulevard Socialia. Farangissa et ylläty Gaijinin jälkeen enää lainkaan, (paitsi ehkä pehmeäkuorisesta taskuravusta), mutta "Sossu" on taas ihan toisesta maailmasta! Lähi-Itää yhdistettynä Välimereen ja kaukoitäänkin, ah, aivan mieletön. Kakkonen Gaijinin jälkeen mun listalla, ehkä jopa jaetulla ykkössijalla :) Samojen omistajien paikka.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla mielipiteesi! Boulevard Socialia katselin kyllä kovasti, mutten tiennyt sen tarkemmin heidän menustaan :) Kiitos kovasti vinkistä, pitääkin muistaa tämä seuraavalla Helsinki-reissulla!

   Delete
 4. Minulla on vielä täysin testaamatta molemmat Gaijin sekä Farang, vaikka molempia on pitänyt päästä kokeilemaan jo ties kuinka kauan! Me ollaan perheen kanssa käyty kuitenkin testaamassa saman ketjun Social Boulevard, joka on samanlaista social dining-meininkiä mutta enemmän Välimeren menulla. Siellä ainakin ruoka on aivan taivaallista ja maut juuri eikä melkeen kohdallaan! Suosittelen ehdottomasti jos yhtään tuollaiset kreikka-libanon-turkki maut maistuvat :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Social Boulevardista olenkin kuullut paljon hyvää! Kiitos suosituksesta Pauliina :) Voi olla, että menemme sinne poikaystävän kanssa juhlistamaan molempien syntymäpäivää parin viikon päästä. Odotan jo innolla makuelämyksiä!

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.