Aineettomampia lahjoja

Välillä, kun kaapit pursuavat tavaraa ja kaupoissa ahdistaa tarpoa ihmisvilinässä, tekee mieli antaa ei-niin-kovin-materiaalisia lahjoja. Tänä vuonna onnistuin mielestäni hyvin kokoamaan näitä vähän erilaisia lahjoja, jotka toivottavasti ovat vastaanottajille mieleisiä! Enää näistä tuskin joululahjavinkeiksi on, mutta ehkäpä tulevina vuosina…

Ja sukulaiset huom, ei kannata lukea tästä eteenpäin ennen aattoa ;)


1. Valokuvat

Helpoin tapa ilahduttaa on mielestäni antaa lahjaksi henkilökohtaisia valokuvia. Nykyisin tulee niin harvoin teetettyä valokuvia ja ne jäävät helposti tietokoneen syövereihin. Valokuvista saa tehtyä vaikka mitä: kirjoja, kalentereita, tauluja… Koostimme viime vuonna vanhemmillemme kuvakirjan Kiinan matkastamme ja he ihastuivat siihen kovasti. Voi olla, että samaa ideaa on hyödynnetty tänäkin vuonna ;) Poikaystäväni äiti taas puolestaan toivoi kuvaa meistä kehystettynä ja tällaiset lahjat eivät hirveästi lompakkoa köyhdytä, vaikka ovatkin tunnearvoltaan suuria.

2. Matkat ja elämykset

Yksi tapa ilahduttaa on antaa toiselle matkalahjakortti tai vaikkapa jokin elämys. Vilman blogissa oli mielestäni hyvä listaus elämyslahjoista. Omana esimerkkinä voin kertoa, että sovimme siskojeni kanssa käyttävämme tämän joulun lahjabudjetin mieluummin yhteiseen Tukholman matkaan, joka koittaa sitten tammikuussa. Tuskin maltan odottaa :)


3. Yhteinen aika 

Kaikki varmasti arvostavat yhteistä aikaa ja voit helposti kehitellä "lahjakortin" liittyen johonkin kivaan aktiviteettiin. Olemme isäni kanssa käyneet katsomassa elokuvissa koko LOTR-trilogian ja edellisen Hobitin, joten ajattelin sujauttaa hänen lahjaansa leffalipun myös uuteen Hobitti-leffaan. Äitini kanssa taas ajattelin käydä kakkukahveilla jossakin kivassa kahvilassa. Yksi viime joulun parhaista lahjoista oli poikaystävältäni saatu lahjakortti yhteiseen hemmottelumökkiviikonloppuun :)

4. Ruoka ja leivonnaiset

Yksi yhteiseen aikaankin liittyvä idea on kokata, eli esimerkiksi antaa lahjakortti "kolmen ruokalajin illalliselle" tai mitä ikinä keksiikään. Aina voi myös antaa lahjaksi itse leipomiaan herkkuja. Itsekin innostuin tänä vuonna leipomisesta ja reseptejä on mahdollisesti tulossa tännekin!


5. Itse tehdyn lahjat

Olen joka joulu saanut lahjaksi mummoni neulomat villasukat, joissa on tietysti mukana tunnearvoa! Jos osaisin, voisin hyvin itsekin neuloa/ommella/askarrella/rakentaa jotain kivaa, mutta täytyy sanoa, että itselläni on aikalailla peukalo keskellä kämmentä näissä asioissa. Maalata osaan jonkin verran ja muutaman kerran olen antanut läheisille itse maalaamiani tauluja. 

Näiden lisäksi löytyy varmasti satoja muitakin tapoja ilahduttaa vähemmän materiaalisesti, mutta tässä nyt muutama vinkki, jotka olen hyviksi todennut. Tänään pitäisi vielä pakata kamppeet kasaan ja suunnata mummolaan joulunviettoon :) Enää kaksi yötä!

Emmi
You may also like:

2 comments

  1. Ihania lahjaideoita, pitää laittaa korvan taa ensijoulua varten! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva, että näistä oli iloa! :)

      Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.