Shanghain yllä

Palataan vielä hetkeksi Kiinan tunnelmiin ja tarkemmin sanottuna Shanghain pilvenpiirtäjiin. Pilvenpiirtäjässä vierailu oli yksi eniten odottamistani asioita Kiinassa ja oli kyllä huikea kokemus! Meille sattui vielä kiinalaisittain erittäin kaunis ilma, eli lähes sininen taivas. 


Shanghaissa pääsee vierailemaan ainakin tässä vierailemassamme Shanghai World Financial Centerissä sekä Oriental Pearl Towerissa. Kutsumme ensimmäistä tuttavallisesti "Pullonavaajaksi" sen muodon vuoksi. Osaattekohan arvata alemmasta kuvasta, mitä rakennusta tarkoitan?


Financial Centerillä on korkeutta 492 metriä ja 101 kerrosta, ollen näin maailman kolmanneksi korkein pilvenpiirtäjä. Aikaisemmin olen käynyt korkeuksissa vain Toronton CN Towerissa, minkä lasilattia oli kyllä aikamoinen kokemusOikeimman puoleinen rakennus on vasta valmistumassa, mutta siitä on tulossa ilmeisesti Shanghain korkein rakennus (valmiina alla olevassa pienoismallissa). Tästä näkövinkkelistä keskimmäinen rakennus näyttää yhtä korkealta kuin Pullonavaajakin, mutta ylhäältä paljastui sen olevan aivan tynkä.


Sisään maksoi mielestäni jotain kympin luokkaa opiskelijalta, joten ei paha ollenkaan. Erityisen hauskaa oli se, että synttärisankarit pääsevät pilvenpiirtäjään ilmaiseksi ja siskollani oli juuri syntymäpäivä! Kannattaa siis ajoittaa reissua sopivasti syntymäpäivälle ;)

Olin täysin lumoutunut odotusaulasta löytyvästä Shanghain pienoismallista. Tuo takana ole seinä on näyttö, jossa "taivaan" väri vaihtui pikakelauksena vuorokauden aikojen mukaan, samoin kuin valaistus koko pienoismallissa. Vaikea selittää, mutta se oli upea! En tiedä, mikä pakkomielle minulla on pienoismalleihin, mutta rakastin pienenä rakentaa erilaisia pienoismalleja ja Legolandin miniatyyrikaupungit olivat mielestäni upeinta koko paikassa. Onkohan sillä jotain tekemistä sen kanssa, että hain ensin arkkitehtilinjalle?


Löytyihän se lasilattia täältäkin! Tosin aika pliisu tapaus verrattuna Torontoon, sillä tässä ei astuta "tyhjän päälle", vaan lattiaa oli katsottava viistosta nähdäkseen maan. 

Pilvenpiirtäjien alue on kokonaisuudessaan siistiä aluetta, jost löytyy esimerkiksi paljon luksusliikkeitä. Hieman erilaista Kiinaa länsimaalaisin vaikuttein. Pilvenpiirtäjien välillä voi kulkea siltoja pitkin, eikä autoista tarvitse välittää. Muutenkin liikenne tuolla alueella on yllättävän rauhallista, eikä väkeäkään ainakaan tuolloin ollut kovinkaan paljoa, vaikka olikin sunnuntai.


Voi, kyllä tuo sininen taivas vaan näyttää niin kivalta. Saataisiinpa jo lunta ja sinistä taivasta tänne Suomeenkin!

Emmi
You may also like:

13 comments

 1. Hyyyyi mä niin pelkäisin että toi lasi lattia romahtaa!:o Mutta siitä huolimatta komeen näköset on kyllä maisemat!

  ReplyDelete
 2. Hyyyyi mä niin pelkäisin että toi lasi lattia romahtaa!:o Mutta siitä huolimatta komeen näköset on kyllä maisemat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahhaa, siltä se tuntui Torontossa! Mutta toi oli oikeasti iisi, valitsin vaan hyvän kuvakulman niin, että näyttäisi siltä kuin olisin tyhjän päällä :) Oikeasti pelkään korkeita paikkoja aika hurjasti!

   Delete
 3. Miten upeita kuvia! Olen ihan vähän vaan kateellinen ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos! Pilvenpiirtäjät ovat kyllä huippuja :) Seuraavana haaveena New York!

   Delete
 4. Näitä postauksia lukiessa tulee kyllä aina matkakuume :) Haha siis poden "pientä" korkeanpaikankammoa ja tuo lasilattiakuva aiheutti ihan näin etänäkin aivan jäätävää kauhistusta ja kihelmöintiä jaloissa. Varmaan lähtisi taju jos joutuisin itse siinä kävelemään :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itse asiassa koen itsekin aika kovaa korkeanpaikankammoa! Mutta tuo kuvakulma on tarkkaan harkittu, sillä oikeasti tuosta ei edes nähnyt suoraan alaspäin, vaan ainoastaan vinosta kulmasta, joten se ei ollut niin paha :) Karmaisevinta oli se, että tunsin tuon rakennuksen hieman "huojuvan" :D

   Delete
 5. Juu, lunta ja paljon tänne! Masentaa tämä pimeys..

  Ihania kuvia, tässähän nousee matkakuume. Odotan innolla (ja kauhulla) hetkeä, jolloin paras ystäväni näyttää mulle kuvia Singaporesta, jossa vietti puolitoista viikkoa. :D Yhtään en oo kateellinen! ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä! Lumi on kyllä todella myöhässä, saisi tulla jo… Onneksi nyt on vähän pakkasta luvattu :) Oi, Singaporeen haluaisin ehdottomasti itsekin!

   Delete
 6. Todella kivoja kuvia! Olen itse käynyt vain kerran Kiinassa ja todella upea maa kyllä kyseessä! :) Valitettavasti ehdimme käydä vain Pekingissä, mutta yksi tulevaisuuden kohteista olisi myös ehdottomasti Shanghai! :)


  Maria / Petite Living

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia! Itse tykkään Shanghaista ehkä enemmän kuin Pekingistä, sillä se on vähän siistimpi ja länsimaalaisempi :) Peking on sitten taas Kiinan kulttuurin keskus, joten sekin oli ehdottomasti nähtävä. Kannattaa ehdottomasti käydä, jos siihen tarjoutuu mahdollisuus!

   Delete
 7. Wikipedian mukaan maailman 5. korkein rakennus, ensi vuonna 6. :) itse kävin nimittäin lokakuussa Taipei 101 -tornissa, joka on 3. tällä hetkellä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. En väittänytkään maailman kolmanneksi korkeimmaksi rakennukseksi, vaan kolmanneksi korkeimmaksi pilvenpiirtäjäksi :) Ehkä hieman hämäävästi sanottu, mutta kuitenkin eri asia. Jos Wikipedia on mielestäsi luotettava lähde, niin kurkkaapa tänne: http://fi.wikipedia.org/wiki/Shanghai_World_Financial_Center

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.