Peking, osa 3

Viimeisenä päivänä Pekingissä junamme lähti noin klo 18, joten meillä ei ollut ihan hirveästi aikaa. Aamun siirtymisessä rautatieasemalle (jonne siis jätimme matkatavaramme) kesti puolitoista tuntia, joten sekin söi aikaa kivasti. Lopulta päätimme käydä katsomassa Taivaan temppelin (Tiantan), joka on alunperin rakennettu eläinten uhraamista varten. Keisari kävi siellä siis uhraamassa eläimiä aina talviseisauksen aikaan, rukoillein taivasta ja esi-isiään. Näin uskottiin kansan saavan apua ja hyvää satoa. 


Auton ikkunoista ihmettelimme mm. yllä näkyvää rakennusta, jonka suunnittelussa on kuulemma ollut mukana myös suomalaisia arkkitehtejä. Aika huikea! Harmi, että auton lasit oli tummennettu, joten sieltä ei saanut kovinkaan hyviä tai valoisia kuvia. Aikaa nimittäin kuvaamiseen oli.

Temppelipuisto on valtava ja sen läpi kävelemiseen kannattaa varata aikaa. Itse temppeli oli pieni pettymys, sillä edes sisällä ei päässyt käymään. Alue kuitenkin useita rakennuksia ja paljon nähtävää, joten täysin turha reissu ei ollut. Satuimme myös näkemään kuvattavana olevan hääparin, mikä olikin jo upea näky itsessään. 


Temppelipuisto oli suosittu ajanviettopaikka erityisesti eläkeikäisille kiinalaisille. Siellä ne pelasivat korttia isoissa porukoissa, aika suloista :') Ja ulko"kuntosalilla" riitti voimapappoja jumppaamassa! Välillä häkellyin, kuinka notkeita ja voimakkaita osa vanhoistakin ihmisistä oli. Leuanveto tai dipit näyttivät erittäin kevyiltä! 


Vilkaisu päivän asuuni, aika väsyneillä silmillä oltiin liikenteessä. Päivä oli aika kylmä, kolkko ja tuulinen ja välillä palelin jopa paksuissa sukkahousuissa, maksihameessa, jakussa ja nahkatakissa… Hurr! Tämän kuvan nähtyäni tosin laskin tuota hametta vähän alaspäin, ei sen ihan noin kainaloissa ole tarkoitus olla :) Ja sojottavista hiuksista syytän tuulta, haha.


Lisää söpöilyhalikuvia :) Jokaisessa true-turistipaikassa on myös turistishoppi, jossa myydään ylihinnoiteltua krääsää. Vähintäänkin pandoja!


Puiston vieressä on taas yksi kiinalaistyypinen tavaratalo, jonka nimeä en nyt muista tähän hätään. Talon yläkerrokset on varattu helmille ja takaa löytyy myös kokonainen tavaratalo pelkästään helmikaupoille! Eli tarjontaa kyllä löytyy :) Itse ostin paikalta muutaman kuoret puhelimeeni (kuvia ostoksista vielä tulossa!) sekä nahkahanskat hyvään hintaan.

Löysimme myös todella hyvän kiinalaisen ravintolan aivan tavarataloa vastapäätä. Senkään nimeä en harmi kyllä muista (tosin yleensä nimet ovat vain kiinaksi…), enkä näköjään nälissäni ottanut yhtään kuvaakaan paikasta. Ainoastaan puhelimella taisin napsaista muutaman :) Paikka ei puitteiltaan ollut mitenkään erikoinen ja hintataso oli erittäin edullinen. Ruoka oli kuitenkin superhyvää, unelmoin vieläkin siitä kanasta cashew-pähkinöillä <3


Metrolle palatessamme näin jotain uskomatonta: (melkein) sinistä taivasta! Koko vierailumme ajan sää Pekingissä oli harmaa, joten oli ihanaa nähdä edes vilaus kirkkaampaa taivasta. Tietysti juuri, kun meidän piti sanoa hyvästit Pekingille. No, eipä säälle mitään voi, joten turha voivotella :)

Moni paikka jäi vielä näkemättä, esimerkiksi Kesäpalatsi ja Maon ruumis. Minua ei kuitenkaan harmita, sillä ehdimme nähdä tiukkaan aikatauluun nähden todella paljon. Ja ehkäpä palaan vielä Pekingiin joku päivä :) Jos jäi jotain kysyttävää Pekingistä, niin antakaa tulla!

Emmi
You may also like:

10 comments

 1. Suloisia pehmopandoja. Ja suloinen kiinalainen tyttönen! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ne saavat kyllä aina hyvälle tuulelle! :)

   Delete
 2. Hong Qiao on se marketti Tian Tanin vieressä :) Me asuttiin Silk Marketin vieressä, mutta käytiin silti usein Hing Qiaossa, koska jostain syystä se oli aina siistimpi ja tyhjempi ihmisistä. Tian Tan oli kyllä minustakin yksi kivoimmista puistoista Pekingissä! Olette nähneet hirmu hyviä juttuja Pekingissä, ja olet oikeassa että Kesäpalats ja Mao kannattaa vielä käydä katsomassa seuraavalla visiitillä! Kesäpalatsi on paljon Kiellettyä Kaupunkia kauniimpi, ja se Mao-show.. no, se nyt vaan pitää nähdä! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, kiitos kovasti vinkistä! Se oli tosiaan ihan siisti ja yllättävän tyhjä :) Harmi, ettei ehditty tällä kertaa Kesäpalatsille ja Maokin jäi näkemättä, koska paikka ei ollut maanantaisin auki :/ Mutta jäipähän jotain seuraaville visiiteillekin!

   Delete
 3. Hienoja kuvia! Pekingissä vierailisin mielelläni :)

  xx Sarina
  http://www.bySarina.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia Sarina! Kannattaa ehdottomasti käydä, hieman tavallisista "turistipaikoista" poikkeava kokemus varmasti luvassa :)

   Delete
 4. Tosi hienoja kuvia ja haluaisin kanssa kovasti tuolla käydä! Etenkin noi kuvat tosta hää(?)parista on tosi onnistuneita :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on kyllä hyvin mielenkiintoinen kaupunki, suosittelen lämpimästi! Hääpari oli kyllä upea näky tuolla, ei huonoissa puitteissa ollenkaan :)

   Delete
 5. Vaikuttavia nämä Kiinan kuvat! Voin vaan kuvitella, miltä tuo kaikki todellisuudessa näyttää.. Millä linssillä muuten kuvailit näitä maisemakuvia?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Käytin nyt ihan vain kittilinssiä ja 45mm/1.8 -linssiäni. Vähän harmittaa, kun jäi se maisemalinssi kokonaan hankkimatta kiireiden vuoksi :/ Ehkäpä seuraavalle reissulle sitten! Ja kiitoksia kovasti, Kiina on kyllä vaikuttava maa :) Ei sitä väenpaljoutta ja paikkojen suuruutta näin pienenä suomalaisena helposti ymmärräkään!

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.