Ostoksilla Kiinassa

Koska matkakuvien läpikäynti vie aikaa ja voimia, päätin aloittaa ostoksista. Matkajuttuihin haluan panostaa vähän enemmän heti kun löydän siihen vaadittavan ajan tästä kiireen keskeltä. Ostoksistakaan en saanut vielä kaikkia kuvattua, joten niitä tulee täällä näkymään pikkuhiljaa. Mitään suuria ostoksia en tehnyt, joten turha odottaa mitään kovin erikoista :)

Kuten etukäteen jo totesinkin, Kiina ei ole mikään ostosparatiisi. Turhauduin todella monesti kaupoilla kierrellessä, sillä aluksi Kiinasta ei tuntunut löytyvän juuri mitään. Kiinalaisten suosima tyyli eroaa suuresti omastani, sillä itse en yleensä halua yhdistää samaan vaatteeseen sekä pitsiä, paljetteja että sateenkaarenvärejä. Kaikki kunnia rohkeasti pukeutuville kiinalaisille, mutta omaan silmääni vaatteet vaikuttivat aika räikeiltä ja, noh, ei-niin-arvokkailta tai -tyylikkäiltä.


Moni varmasti kuvittelee, että shoppailu Kiinassa on halpaa. Pyh, sanon minä! Länsimaiset merkit ovat tullien takia kalliimpia kuin Suomessa. Esimerkiksi jos Zaran vaate on Suomessa 99 euroa, on se Kiinassa 990 paikallista valuutta, mikä tekisi noin 120 euroa. Juu, ei kiitos. Ketjuliikkeiden lisäksi Kiinassa on paljon pieniä "putiikkeja", joiden myymien vaatteiden alkuperä on itselleni suuri mysteeri. Vaatteet eivät ole feikkejä, mutta jostain hämärästi hankittuja. Löysin esimerkiksi yhdestä putiikista saman Zaran paidan, jonka ostin aikoinaan Ranskasta! Kaikkia vaatteita on liikkeissä yksi kappale ja yksi koko, joten itselle sopivien vaatteiden etsiminen on aika onnenpeliä. Kaiken lisäksi nämäkään vaatteet eivät ole edullista nähneetkään, monet niistä maksavat enemmän kuin Suomessa vaikkapa H&M:n vastaavaa laatua olevat. Mietinkin monesti, miten keskimäärin pienempituloisilla kiinalaisilla on ylipäänsä varaa kyseisiin putiikkeihin ja miten ihmeessä jokaiseen putiikkiin riittää asiakkaita.


Sitten on tietty ne (feikki)marketit. Okei, marketeilta voi löytää jotain ei-feikkiäkin, mutta kaikesta on tingittävä. Jaksan tinkimistä tiettyyn pisteeseen asti, mutta onhan se teatteri kerrassaan naurettavaa! Itse ostin marketeilta esimerkiksi nahkahanskat, helmikoruja ja kännykänkuoria, jotka sain kyllä todella edullisesti. En silti tiedä, ovatko edulliset hinnat kaiken sen vaivan arvoista.

Nyt mietitte varmaan, miten nämä kuvat liittyvät mihinkään, joten asiaan. Esittelin aikaisemmin toivelistan Kiinan ostoksia varten, mutta siinä kävi niin kuin ajattelinkin, eli en löytänyt juuri mitään noista toivomistani jutuista. Yhden sentään löysin, nimittäin parin nahkanilkkureita syksyksi. Nämäkin kengät löysin lopulta suureksi yllätykseni Bershkasta. Rakastuin kenkiin heti nähtyäni ne toiselta puolelta liikettä, mutta aluksi ajattelin niiden olevan keinonahkaa (kuten edullisimmissa ketjuliikkeissä yleensä). Hypin melkein innostuksesta, kun huomasinkin niiden olevan nahkaa ja vieläpä erittäin kohtuuhintaiset! Ihastuin kengissä paitsi niiden kauniiseen konjakkiseen väriin, myös käytännölliseen malliin ja suloisiin nauhoihin, jotka ovat hauska yksityiskohta muuten yksinkertaisissa kengissä.


Karvaliivejä näkyi kyllä paljon, muttei yhtäkään niin kivaa, että olisin sellaisen jaksanut matkalaukussani Suomeen kuljettaa. Löysin todella kauniita viittamalleja räätäleiden näytekappaleista, mutta niiden valmistumista olisi pitänyt odottaa jonkin aikaa. Lisäksi hintakin olisi ollut luonnollisesti korkeampi, joten päätin siirtää viittahankintaa tulevaisuuteen. Seuraavalla kerralla taidankin astella suoraan räätälille, sillä viitan lisäksi esimerkiksi teetetty iltapuku olisi ihan kiva... 

Muita ostoksia joudutte tosiaan vielä odottelemaan, sillä osa lymyää joissain näissä kämppäni lattialla lojuvissa vaate-/tavarakasoissa. Miten se tavaroiden purkaminen oikeille paikoilleen onkin niin hankalaa?

Jos jäi jotain kysyttävää ostosmahdollisuuksista Kiinassa, niin vastaan mielelläni!

Emmi

Ps. Tuli tuosta huivista mieleen, että sain sen vaihdettua uuteen lentokentän liikkeessä. Mikä helpotus! Voin siis todeta asiakaspalvelun toimivan :)
You may also like:

5 comments

 1. Tosi kauniit kengät! Tunnistan myös kaiken kertomasi Kiinassa shoppailusta! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia! Heh, ajattelinkin, että sinulla saattaa olla samanlaisia kokemuksia :D

   Delete
 2. Meinasin nämä kuvat nähtyäni kysyäkin miten huivin kanssa kävi. Hienoa kuulla, että homma sujui moitteetomasti ja siinä nähtiin taas, kuinka asioista kannattaa avata suunsa eikä vaan jupista perisuomalaiseen tapaan selän takana. :)

  Tuollaiset edulliset ja laadukkaat löydöt saa aina kyllä mielen korkealle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta! Olen huono "valittamaan", mutta tällä kertaa kannatti :) Jep, toivotaan, että kengät kestävät käytössä!

   Delete
 3. Ihanat kengät!! :))

  ♥: http://sannamarian.blogspot.fi/

  ReplyDelete

© Me Time. Design by MangoBlogs.