Lomaltapaluufiilikset

Long time no see! Täällä ollaan taas :)

Palailin eilen Suomeen ja fiilikset ovat aika sekavat. Lomasta huolimatta olotila on väsynyt ja vähän "jumissa", johtuen aikaeroista ja matkustelun uuvuttavasta vaikutuksesta. Kaupunkilomat ovat ihania, mutta myös rankkoja. Kun nähtävää ja koettavaa on paljon, ei millään malttaisi pysyä paikallaan :) Olimme joka päivä liikkeellä/jalkojemme päällä noin kymmenen tuntia, joten pieni väsymys päivän päätteeksi on ihan luonnollista. Seuraava lomakohteeni voisi vaihteeksi olla jokin rantakohde, jossa voisi vain löhöillä...


Kiina on maana kiehtova, hyvin erilainen kuin Eurooppa tai esimerkiksi Pohjois-Amerikka. Kiina on sekoitus länsimaista ja itämaista kulttuuria, perinteitä ja uutuudenviehätystä. Suomalaiselle väenpaljous voi olla jo yksinään aikamoinen kokemus, sillä ihmisiä on kaikkialla. Kiinalaiset ovat tottuneet siihen, että pitää olla vähän röyhkeä ja itsekäs, jotta pärjää. Esimerkiksi jonottaminen on kiinalaisille aika vieras käsitys ja jos haluaa vaikkapa päästä vessaan joskus, on sinne välillä vain rynnittävä.

Meille ei sattunut mitään kovin hyviä kelejä, viime vuonna muistan useasti makoilleeni penkillä aurinkoa ottaen. Nyt lämpötila oli alkulomasta alle 20 astetta, eikä aurinkokaan juuri paistanut. Olin pakannut hölmönä mukaan lähinnä shortseja ja hameita, joita saikin sitten käyttää paksujen sukkahousujen kanssa. Farkkuja tuli muutaman kerran oikein ikävä! Loppulomasta onneksi aurinkokin näyttäytyi ja lämpötilat kohosivat sinne 20 asteen paremmalle puolelle. Olikin aika shokki tulla kylmään Suomeen ja ensimmäiseksi kävelin häkkivarastolleni kaivamaan talvivaatteet kätköistään.


Vaikka lomailu on ihanaa, on aina kiva palata kotiinkin ja arkirytmin pariin. Reissusta osa meni aikaerosta ja univelasta toipumiseen. Minä kun en oikein osaa nukkua lentokoneessa, niin ensimmäisen kahden vuorokauden yöunet jäivät noin tuntiin. Nyt on mukavaa saada taas rytmit kohdilleen ja elämä järjestykseen :) Palaan innolla myös hieman puhtaamman ruokavalion pariin, reissussa kun tuli syötyä sitä, mitä kulloinkin sattui löytymään. Usein siis epäsäännöllisesti ja epäterveellisesti... Herkuttelu kuuluu ehdottomasti lomailuun, mutta loppulomasta sokeri-, suola- ja lisäainevarastoni alkoivat olla  jo täynnä. Lentokoneessa melkein yökin jo valmisruokien hajustakin. Enpä olisi uskonut ikävöiväni hulluna esimerkiksi raejuustoa!

Itse reissusta ja sen etenemistä vielä jokunen sana, sillä en ehtinyt suunnitelmistani kertoa ennen reissua. Lensimme siis Suomesta Pekingiin, jossa vietimme kaksi yötä ja kolmen päivän aikana tuli nähtyä kaikenlaista. Pekingistä jatkoimme luotijunalla vanhempiemme kotiin Changzhou-nimiseen kaupunkiin, jossa olimme yhteensä viisi yötä. Loman viimeisen viikonlopun vietimme Shanghaissa, josta lensimme Suomeen maanantaina.


Kiinasta on varmasti tulossa tänne vielä juttua enemmän kuin jaksatte lukea ;) Yritän toki väliin kirjoittaa vähän muistakin aiheista, jotta ette täysin kyllästy. Pieni tauko bloggaamisesta teki kyllä terää ja nyt minulla on varastossa taas vaikka mitä ideoita tänne jaettavaksi! Suuri kiitos vielä teille, jotka jaksoitte antaa palautetta edelliseen postaukseen <3

Nyt takaisin opiskelun pariin. Saa nähdä, miten käy illan treeneissä yli viikon treenitauon jälkeen...

Emmi
You may also like:

10 comments

 1. Voi, miten ihania kuvia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia :) Tässä on vasta pieni pala ja kaikkein pilvisimmältä päivältä!

   Delete
 2. Tervetuloa takaisin Suomeen! :) Innolla odotan Kiinan matkakertomuksia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitoksia! Mukava kuulla, että ne kiinnostavat :)

   Delete
 3. Kiina on kyllä kiehtova ja olisi upeaa päästä sinne joskus vierailulle! Matkakuvia odotellessa. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sitä se nimenomaan on! Ei se perinteisin matkakohde, mikä tekeekin siitä omalaatuisen :) Niitä on varmasti tulossa!

   Delete
 4. Blogisi on ihan älyttömän mielenkiintoinen :) Rakastan etenkin näitä matkakuvia! Muutenkin hienoja kuvia ja kiva ulkoasu! Liityin lukemaan, kurkkaa myös mun blogi:

  http://minna-rose.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitoksia Minna, ihana kuulla! Tulenkin vastavierailulle :)

   Delete
 5. Olipa yllari lukea etta kait lomalla Kiinassa! Olin itse Hong Kongissa ja tuli naista jutuista tunnistettua monia piirteita esim. tuon royhkeyden jolla taytyy painaa menemaan jos jotain haluaa ja sitten tinkaamisen, joihin totuin kylla sitten ajan kanssa. Mulla on se hyva puoli, etta nukun aina lentokoneessa tosi hyvin niin en karsi matkavasymyksesta vaan heti koneesta tultua paasee paahtamaan meneen. Innolla luen juttujasi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hauska kuulla, että olemme taas olleet melkein samassa paikassa ;) Hong Kongissa on varmasti paljon samoja piirteitä kuin itse Kiinassakin. Voi ei, olen niin kateellinen! Pystyisimpä itsekin nukkumaan, niin elämä olisi paljon helpompaa :)

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.