Lokakuu!

Havahduin siihen, että on jo lokakuu. Lokakuu! Vastahan se kesä loppui... 

Elämä on näin kuun vaihteessa ollut taas suhteellisen hektistä. Kouluhommia on sen verran, että eilenkin vietin kevyen klo 10.00-21.00 koulupäivän hommien parissa. Tuohon päälle kun kävin vielä salilla ja kirjoitin harkkatyötä puoli yötä, aloin olla jo aika naatti. Onneksi tänään oli tiedossa hieman kevyempi päivä, sillä muutaman tunnin yöunilla tuskin tulisi kovinkaan kaunista jälkeä ;)

Mutta nyt ajatukset kohti jotain positiivisempaa! En ole yllättäen ehtinyt tarttumaan kameraan, joten päätin tehdä pienen aikamatkan vuoden ajassa taaksepäin. 1.10.2012 olin onnellisesti Kiinassa, jossa olen myös onnellisena parin viikon päästä. Tässä siis pieni kertomus hieman erilaisesta päivästäni tasan vuosi sitten:


Liikkelle pääsimme noin lounasaikaan, jolloin suuntasimme lähiostarin "hot pot" -paikkaan. Ideana on, että pöytään kannetaan kiehuva liemi, jonne saa itse lisätä haluamansa täytteet. Omaan soppaani lensi varmaankin kaikkea yllä näkyvää... Ei muuta kuin hämmentelemään ja ryystämään!


Ainakin vanhempieni asuinkaupungissa on hämmentävä tapa räjäytellä ilotulitteita ("pommeja") vähän milloin sattuu. Tällä eleellä ilmeisesti juhlitaan jotain, mutta saatetaan myös kunnioittaa edesmennyttä hautajaiskulkueessa. Roskaa riittää, mutta onneksi riittää siivoajiakin! Kiinasta löytyy oikeasti ehkä maailman siisteimmät kaupungit, sillä joka kadunkulmasta voi bongata vähintäänkin yhden vanhuksen luudan varresta.


Kylillä tuntuu tapahtuvan jatkuvasti jotakin ja kiinalaiset ovat selvästi yhteisöllisempää sakkia kuin meikäläiset. Kiinalaisilla on tapana esimerkiksi kokoontua puistoihin iltaisin ja viettää siellä aikaa yhdessä perheen kanssa. Meillä taitaa jokainen linnoittua oman ruutunsa taakse... 

Tällä kertaa ihastelimme mm. kukkaloistoa, pientä paraatia ja paikallista, hmmm, taidetta? Aika pelottavaa sellaista tosin!


Kiinalaiset lapset ovat supersuloisia! Yksi lempikuvausaiheistani...


Parin hölmön turistin pukeutumistyyli on aika paljon tylsempää kuin kiinalaisen nuorison! Pitääkin muistaa ensi kerralla kuvailla enemmän asuja :)

Sellainen kurkistus ajassa taaksepäin. Vieläkö te muistatte, missä olitte vuosi sitten? ;)

-Emmi
You may also like:

4 comments

 1. Replies
  1. Kiitos! Vähän piristystä tänne pimeään syksyyn :)

   Delete
 2. Juu, en muista. :D Mutta vähänkö tuo kiinalaispoika on söpö! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, kiinalaislapset ovat aivan ylisöpöjä! <3

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.