Kesäinen asu ja Flower Expo

Vanhempieni paikkakunnalla Changzhoun "pikkukaupungissa" (vain 4,6 miljoonaa asukasta) tapahtuu, sillä siellä järjestetään tänä vuonna Flower Expo. Kyseessä on suuri näyttelyalue, minne on tungettu kukkien lisäksi museoita, näyttelyhalleja, erinäköisiä patsaita ja rakennelmia. Kävimme siskojeni kanssa paikan päällä ja kolmessa tunnissa ehdimme nähdä ja kulkea vain murto-osan tuosta alueesta. Kokemuksesta teki mielenkiintoisen kukkien sijasta uteliaat kiinalaiset...

Flower Expo kerää kävijöitä varmasti aika kaukaakin ja osa maaseudulla elävistä kiinalaisista ei välttämättä ole koskaan nähneet länsimaalaista. Olen jo tottunut Kiinassa siihen, että ihmiset ovat hyvin uteliaita ja moni ottaa tulee esimerkiksi pyytämään valokuvaan tai muuten vain tuijottaa (häpeilemättä) suu auki. Alan ymmärtämään, miksi julkkikset eivät siedä paparazzeja! Tällä kertaa käytös oli kuitenkin jotenkin erityisen röyhkeää ja itselläni meinasi todella palaa pinna. Joku totisempi tyyppi voisi ottaa oikeana loukkauksena, kun perään huudellaan jatkuvasti "white colour, white colour!" tai seurataan kamera kädessä jopa vessajonoon. Kuljimme lyhyen matkan sightseeing-autolla ja silloinkin joku kiljuin koko matkan takapenkiltä "look here, look here!" ja aina kun käännyin katsomaan, niin jonkun kamera/puhelin/iPad oli taas kiinni naamassani. 


Huivi: Kiinasta, toppi: Zara, hame: Bonobo Jeans, laukku: LV, kengät: H&M 

Tästä avautumisesta päästään kuitenkin itse asiaan eli päivään Flower Expossa. Sää suosi kerrankin ja tämä taisi olla ainoa päivä, jolloin en käyttänyt sukkahousuja! Kukkia oli ihan kiva katsella, mutten tiedä olivatko ne nyt niin erikoisia. Kaikissa rakennuksissa emme ehtineet käydä, sillä taidemuseoonkin saimme jonottaa puoli tuntia.

Löydättekö asustani jotain uutta? ;) Saatoin ehkä villiintyä leopardikuosista ja nyt sitä löytyy jo huivinkin muodossa. Tuo huivi on muuten ehkä ihaninta materiaalia ikinä! Se on samaan aikaan todella lämmin ja silti kevyt ja ihana. Älkää vaan kysykö, että mitä, sillä siinä ei ollut kiinni materiaalilappua.


Tykkään myös hölmöistä virneistä, näytän vähän jyrsijältä (:D). Mutta jyrsijäthän tykkäävät kukista, eikös?

Sitten niitä kukkia:


Kiinalaista väenpaljoutta:


Ja loppukevennykseksi vielä "behind the scene" -kuva fanituskuvaussessioistamme. Noille virneille en kyllä pärjää minäkään!


Mitä mukavinta viikonloppua!

Emmi
You may also like:

10 comments

 1. Ihania kuvia! Olen itse vieraillut aikoinaan vaihdossa ollessani Kantonissa, jossa ihmiset olivat myös monesti todella uteliaita. Mukavaa lukea näitä matkakertomuksiasi. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vau, missä olit vaihdossa? :) Pystyt varmasti samaistumaan tilanteeseen hyvin!

   Delete
  2. Olin vaihdossa Kuala Lumpurissa. Uteliaisuus Kantonissa oli kyllä onneksi todella paljon maltillisempaa kuin mitä sinä olet saanut kokea! :)

   Delete
 2. Ihania kuvia on kyllä! :)

  ReplyDelete
 3. Ihania kuvia! Voin vaan kuvitella miltä moinen käytös tuntúu, huh. Olisi varmaan itsellä pinna palanut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, siihen on niin vaikea suhtautua! Itseä se ärsyttää, mutta kiinalaisten mielestä se on varmaankin ihan ok. Näitä kulttuurieroja...

   Delete
 4. hahahhaah miltään jyrsijältä näytä :'DDDDD hölmö ! korkeintaan joltain upealta näyttelyitä harrastavalta söpöltä pupulta :------DD eli upea emmi !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahah, kiitos Siiri! :D Asun värimaailma ainakin sopii tuohon pupuun ;) Eli pysyttelen siinä, hihi!

   Delete
 5. Mahtavia kuvia ja tunnelmia! Odotin näitä niin :)

  Haha, tunnistan tuon 15 minutes in fame -tilanteen, tosin en niin pahasti omalla kohdallani kuin Mr. Bigin kohdalla. Nimensä mukaisesti isokokoinen, 2-metrinen, vitivaalea sinisilmäinen mies on ihan joku kuu-olio kiinalaisten mielestä. Se ei suostunut loppuajalla tulemaan vaikka Tiananmenin aukiolle saati Kiinan muurille lainkaan. Siellä oli niitä kiinalaisia turisteja eniten. Business Districtillä, missä kävi töissä, oli ihan normaalia kun siellä puolet muutenkin länsimaisia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi ei, pystyn niin kuvittelemaan! Itsellänikin on jo jättiläisolo Kiinassa, kun olen metrossa kaikkia päätä pidempi ^^ Se on kyllä hassua, kuinka "pimennossa" joissain kolkissa maailmaan vielä elellään. Kiinassa voi hyvin kuvitella tulevansa ulkoavaruudesta ihmisten reaktioista päätellen!

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.