Tarpeelliset takit

Näin syksyn tullen voi taas penkoa vähän takkivarastojaan ja kartoittaa mahdollisesti puuttuvia yksilöitä. Aikaisemmin omistin paljon enemmän takkeja, mutta viime talvena karsin kokoelmani muutamaan tarpeelliseen yksilöön ja heitin loput surutta kirpputoripöytään. Minusta takeissakin toimii periaate less is more, kunhan valitsee juuri oikeat yksilöt.

Mitä siis minun unelmavaatekaappini (tai -huoneeni...) takkiosastolle kuuluisi?

Nahkatakki: Zara, bleiseri: Zara

Tällä hetkellä ulkona ei ole vielä liian kylmä ja erityisesti nahkatakkini on saanut paljon käyttöä. Toinen lämpimämpien ilmojen "takkini" on bleiseri, joita minulta taitaa löytyä jokunen kappale... Bleiseri on todella monikäyttöinen vaatekappale ja mielestäni jokaisen tulisi omistaa ainakin yksi arkeen ja yksi juhlaan sopiva yksilö.

Trenssi: Burberry, parka: Zara

Muutamana aamuna on ollut jo niin kylmä, että on tehnyt mieli kaivaa trenssi käsiini! Ostin viime keväänä pitkän vaalean trenssin Zarasta ja siitä muodostuikin luottovaatteeni Ranskan poikkeuksellisen kylmässä kevätilmastossa. Trensseistäkin löytyy valinnanvaraa niin värin kuin mallinkin suhteen, varmasti jokaiselle omansa. Parkatakkia en vielä omista, enkä todennäköisesti tule nyt syksyllä (vielä) hankkimaankaan. Tämä Zaran malli on kyllä kovasti mieleeni!

Villakangastakki: MICHAEL Michael Kors, tikkitakki: Zara

Villakangastakkiin siirryn melkeinpä vasta, kun maassa on lunta! Oma villakangastakkini on ihan H&M:n perusmalli, saa nähdä päivitänkö sitä vähän laadukkaampaan yksilöön talven tullessa. Musta tai tummansininen on toimiva perusväri, kultaiset yksityiskohdat tuovat kivasti lisää takkiin. Toinen vaihtoehto villakangastakille on trendikäs tikkitakki, joille olen lämmennyt vasta aivan viime aikoina kokeiltuani tätä täydellistä yksilöä Zarassa. Hieman harmittaa, että jätin sen sinne... En tosin vieläkään meinaa päästä yli mielikuvasta itsestäni ala-asteella keltainen telttamainen tikkitakki päällä - voi niitä aikoja.

Valkoinen takki: Canada Goose, musta takki: MICHAEL Michael Kors

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä: kunnon toppatakki! Suomessa päästään välillä niin kirpaiseviin pakkasasteisiin, ettei villakangastakilla voi pärjätä koko talvea. Canada Gooseen en ole vielä raaskinut satsata, mutta oma halppisversioni Jeane Blushilta on toiminut moitteettomasti. Takin lämpöasteikko on 4/5, enkä muuten ole palellut kertaakaan! Sama takki ajaa minulla myös laskettelutakin virkaa, ei siis hullumpi hankinta ollenkaan.

Näiden lisäksi kaapistani löytyy toki takkeja urheiluun ja ulkoiluun, esimerkiksi loppekesän alennusmyynneistä hankittu Gore-Tex-takki on osoittautunut korvaamattomaksi sadekeleillä. Miten ihmeessä olen ennen pärjännyt ilman sateenpitävää takkia?

Millaisia takkeja teidän unelmavaatekaappinne pitää sisällään? :)

Emmi

Kuvat: Polyvore
You may also like:

12 comments

 1. Tosi kiva postaus! Siis juuri noinhan se on - sitä tarvitsee oikeasti vain tarpeeseen takin. Suomessa noita tarpeita tosiaan on useampi, mutta siksikin kannattaa panostaa yhteen hyvään jokaisessa kohdassa!

  Itse olen tehnyt ihan samaa, karsinut, säästänyt ja panostanut. Nahkatakki, tikkitakki ja trenssi jo laadukkaina löytyykin, mutta toppista ei! Siihen siis seuraavaksi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva, että tykkäsit! Suomessa noita tarpeita tosiaan on, mutta sitäkin suuremmalla syyllä kannostaa panostaa laadukkaisiin takkeihin :) Minulla ei ole tarvetta vaihtaa takkia joka päivä - mieluummin piristän asua sitten muilla jutuilla, kuten asusteilla :) Tikkitakki taitaa tällä hetkellä eniten pyöriä haaveissani...

   Delete
 2. Mulla oli kirkkaanpunanen telttamainen tikkitakki pienenä ja siitä on mullekin jääny traumoja kunnes oon itekkin vähitellen alkanu lämpeemään noille nykyisille versioille. Toppatakki multakin puuttuu, kun viime talven selvis hyvin tänne sveitsin ilmastoon sopivalla (ohuehkolla) villakangastakilla.

  Hehe ensimmäinen kerta kun kommentoin muuten sun tai mitään blogia, mutta kun toi tikkitakki kommentti osui ja uppos, niin en voinut olla kommentoimatta :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, tikkitakkitraumoja! :D Voi kun ne olisivat vielä tallessa - voitaisiin vetää ne päälle ja vertailla ;)

   Hauska, että kommentoit, saa kommentoida toistekin! ;)

   Delete
 3. Ihania takkeja <3 itse olen panostanut erityisesti villakangastakkeihin, joita löytyy ömm.. viisi (hups) sekä lämpöiseen Canadan Goose parkaan. Myös yksi tikkitakki ja pari trenssiä löytyy näin lämpöisimmellikin ilmoille :) Tuo Burberryn trenssi olisi toki myös yksi ikuisuushaave...  Maria / Petite Living

  ReplyDelete
  Replies
  1. Huh, voisit lahjoittaa yhden villakangastakeistasi minulle ;) Canada Goose on varmasti kannattava ja pitkäaikainen hankinta, itsekin vielä toivottavasti joskus saan sen käsiini! Ja Burberrysta on turha puhuakaan, se vasta unelma olisi <3

   Delete
 4. Minulta löytyy nahkatakki ja parikin toppatakkia, keväällä käytän ohuita kevättakkeja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Järkevältä kuulostaa sinunkin takkivarastosi! :)

   Delete
 5. Täällä yritetään etsiä jotain hyvänmallista Duffelia talveksi :)


  Place for Dreams

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oo, duffelitkin ovat kyllä ihania :) Niitä näkyi Ranskassa hirveästi viime talvesta/keväästä, jolloin ihastuin niihin itsekin. Taitaa kyllä laadukas villakangastakki mennä vielä hankintalistallani sen edelle... :)

   Delete
 6. Olipa kiva postaus! Pitäisiitsekin pikkuhiljaa alkaa luopumaan järjettömästä takki-arsenaalistaja satsata laadukkaisiin ja kestäviin, juuri tollaisiin takkeihin:) Ois vielä kiva jos kuvaisit omat takkisi =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva, että tykkäsit! Olen huomannut, että monessa asiassa vähempi on parempi, kunhan vaan valitsee tarpeeksi laadukasta :) Kiitos ideasta, voisin hyvin kuvatakin!

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.