Askelta lähempänä Kiinaa!

Vanha virsi heti alkuun, eli pahoittelen blogin jäämistä kouluhommien jalkoihin. Vaikka minulla on vain muutama kurssi, ovat nekin tarpeeksi haastavia ja aikaa vieviä. Ärsyttää, sillä haluaisin niin kovasti rentoutua välillä valokuvaamisen ja tänne kirjoittelun parissa! Onko kellään muulla kouluarki alkanut yhtä kiireisesti?

Onneksi ahertaminen on aina hieman mielekkäämpää, kun edessä siintää mukava palkinto. Arvuuttelinkin jo teiltä, minne olen matkaamassa, mutten tainnut vielä paljastaa oikeaa vastausta. Todella reilua ;) No, otsikkohan sen jo paljasti - lähden alle kuukauden päästä Kiinaan! Kuva oli tarkemmin sanottuna Shanghaista, jossa vierailin tasan vuosi sitten. Tällä kertaa olisi Shanghain lisäksi suuntana myös Peking, eli esimerkiksi suuri ja mahtava Kiinan muuri. 


En haluaisi täällä tarkemmin puhua perheestäni tai läheisistäni, mutta sen verran on kai paljastettava, että syy toistuville Kiina-vierailuille löytyy perheestäni. Vanhempani asuvat nimittäin Kiinassa, joten matkoihin liittyy myös olennaisesti laatuaika perheen kanssa. Kun sitä yhteistä aikaa on vähemmän, niin tottakai sitä osaa arvostaa ja odottaa eri tavalla :)

Kuvat ovat viime vierailulta, niitä löytyisi vaikka kuinka! Kiinassa itse asiassa mietin ensimmäisen kerran, kuinka kivaa olisi, jos voisi jakaa kuviaan ja kokemuksiaan jossain. Ja tässä sitä nyt ollaan, onnellisessa asemassa! Kiina-kuvia tulette siis varmasti näkemään paljon ;)


Jos Ranskassa oli paljon paperisotaa, on Kiina jo täysin omaa luokkaansa! Eilen täyttelin nimittäin viisumiin vaadittavaa hakemusta, joka oli mukavasti venähtänyt neljä sivua pitkäksi... Sen lisäksi meitä ohjeistettiin antamaan mm. 5x5 cm värillinen kuva, johon passikuva ei tietenkään käynyt. Eilen sitten kävelimme valokuuvaamoon siskoni kanssa, mutta kuvaaja ei suostunut ottamaan meistä kuvaa, sillä hänen mielestään taas passikuva yleensä käy Kiinan viisumiin! Vähän aikaa asiaa selviteltyä selvisi, että business-viisumiin on joskus tämän vuoden aikana vaadittu 5x5 cm kuvia, mutta turistiviisumiin ei. Ja että nykyään molempiin käy ihan vain passikuvat. Huhhuh, pisteet terävälle valokuvaajalle.

Nyt vaan pidetään peukkuja, että hakemus menee läpi!


Kiinasta minulla olisi vaikka mitä hauskaa kerrottavaa, mutta ehkä jätän ne myöhemmäksi ja toivottelen näiden kuvien myötä mukavaa keskiviikkoa! 

Onko teillä kokemuksia Kiinasta? :)

Emmi
You may also like:

12 comments

 1. Oi että nämä tunnelmat kyllä sykähdyttää minun sydäntä niin paljon! Ihana ihana Kiina, voi että mikä ikävä sinne, koko ajan! Miten hujauksessa meni se yksi kolmevuotinen kun Mr. Big siellä asui, ja miksi oi MIKSI en muuttanut sinne kokonaan hänen kanssaan vaikka mahdollisuus olisi ollut?! Mitä ihmettä oikein ajattelin kun jäin vaan opiskelemaan, pah sitä kerkiää aina tehdä...! :D Haaveilen koko ajan ensi keväänä kuudennestä visiitistä Pekingiin... Odotan innolla matkapostauksiasi reissulta! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aina voi jälkikäteen jossitella, mutta turha sitä on jäädä murehtimaan! Vieraaseen maahan muuttamisessa on kuitenkin aina ne sopeutumisongelmansakin, eikä kaikki välttämättä mene niin kuin kuvittelisi. Ja olethan päässyt tekemään upeita reissuja sinne! :) Matkapostauksia on varmasti tulossa myöhemmin!

   Delete
 2. Wau! Mahtavaa saada tämän sinun blogisi kautta pala Kiinaa itsekin, joten innolla odotellaan täälläkin tulevaa matkaasi :) Matkan odottelu on ihan parasta ja kyllä se reissu piristää kummasti! Itselläni ei ole tällä hetkellä mitään matkaa tilattuna, yleensä kun varailen matkan vuotta etukäteen :D Jos nyt vaikka Tallinnan päiväristeilylle edes pääsisi, heh.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta, matkan suunnittelu ja etukäteen fiilistely on melkein jo puoli matkaa :D Kiva, että Kiina-aihekin kiinnostaa! Olet sitten tosi ajoissa liikkeellä yleensä, itse en oikein osaa suunnitella elämää niin pitkälle ;)

   Delete
 3. Itse en oo oikeen ikinä innostunut Kiinasta, mut ehkä nyt kun lukee sun matkapostauksia alan mäkin kiinnostuun enemmän sinne matkustamisesta. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuskin Kiina mikään unelmakohde on kellekään, mutta jokaisesta kulttuurista löytyy ainakin jotain uutta! :) Yritän siis kirjoittaa mahdollisimman mielenkiintoisesti, heh ;)

   Delete
 4. Ihania kuvia ja Kiina muutenki vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta paikalta! Toivottavasti se hakemus menee läpi ja on oikeen mahtava reissu! :---)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos Janette! Eiköhän se mene: jos ei ensimmäisellä kerralla, niin vähintään toisella ;)

   Delete
 5. Voi, miten hellyyttävä tuo viimeinen kuva. :) Vaikkei aito norsu olekaan. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, olisikin oikea norsu! Tosin sitten en olisi ihan noin rohkea ;)

   Delete
 6. Kuvasi tuovat paljon muistoja mieleeni, kiitos. <3 Shanghai on kyllä kaunis kaupunki, ihmiset mitä ystävällisempiä. Ruoka ja kulttuuri... Aij että, jonakin päivänä on ehdottomasti palattava. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ai sinäkin olet siellä matkustellut? Mahtavaa! :) Kiina on kyllä sellainen maa, minne palaa mielellään :)

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.