My makeup base

Kirjoittelinkin jo saamassani kauneushaasteessa hieman rutiineistani. Jos se ei vielä tekstistä käynyt ilmi, minulle meikkipohjalla on todella suuri merkitys. Ihoni rupeaa helposti kiiltämään päivän mittaa, joten pysyvä meikkipohja on kaiken perusta. Täytyyhän sitä olla kaunis "kangas", mihin maalata :) 

Meikkipohjaan käyttämiä tuotteita on kertynyt paljon ja niistä sitten valikoin sen hetkisen fiiliksen mukaan parhaimmalta tuntuvat vaihtoehdot. Joskus nimittäin iho tuntuu kuivalta, joskus taas erityisen rasvaiselta. Vaihtelen meikkejä myös käyttötarkoituksen mukaan: rannalle meikkaan tietysti eri tuotteilla kuin esimerkiksi kouluun tai kaupungille. Ihon sävykin vaihtelee luonnollisesti vuodenajan mukaan.


Olen löytänyt Lumenelta monta todella toimivaa tuotetta, kuten heleyttävän primerin (1.), paljon hehkutetun CC-voiteen (2.), irtopuuterin (3.) sekä tummille silmänalusilleni sopivan peitevoiteen (7.). Näissä tuotteissa hinta-laatu-suhde on todellakin kohdallaan. CC-voiteen peittävyyteen olen todella tyytyväinen, sillä verrattuna omistamiini BB-voiteisiin tämän peittävyys on aivan omaa luokkaansa! BB-voiteet myös jättivät ihon turhan rasvaiseksi, kun taas tästä jää mattainen (välillä jopa liian mattainen) jälki. Miinuksena on sitten taas hieman hankalampi levittyvyys. Ja se, että tumminkin sävy on liian vaalea kesäiholleni!


Tuota hohtoa antavaa primeria käytän lähinnä poskipäille ja kulmaluulle antamaan valoa kasvoille. Kesällä se toimi myös koko kasvojen primerina sellaisenaan! Irtopuuterilla aina viimeistelen meikkini, sen kun käy mihin ihonsävyyn tahansa.

Ehdoton lemppari-primerini on kuitenkin MAC:in Prep + Prime (6.). Minun tekisi mieli kokeilla muitakin MAC:in tuotteita, niin huippu tämä on! Samaa ei voi sanoa Lorealin primerista (5.), joka on erittäin tönkköä tavaraa. Sitä käytän lähinnä vain kun haluan todella kestävän pohjan, esimerkiksi tärkeisiin juhliin. Sephoran primer (4.) on myös hyvä, mutta sen koostumus on vähän "silikoninen". Ei pärjää kuitenkaan lempparille! 


BareMineralsit (8.) tuskin esittelyjä kaipaavat. Ihanan kevyt koostumus, jota sudin primerin päälle. Minulla on nyt käytössäni kaksi eri sävyä, joita käytän yhdessä tai erikseen. 


Korostetaan nyt vielä, etten käytä näitä kaikkia samanaikaisesti! CC-voide menee sellaisenaan, mineraalimeikkipuuteri taas kaipaa primeria alleen. Ainoastaan peitevoidetta ja viimeistelypuuteria taidan käyttää aina :)

Millaisia meikkipohjarutiineja teillä on? Löytyykö näistä tuttuja tuotteita?

Emmi
You may also like:

4 comments

 1. Itselläni on myös käytössä tuo Lumenen tummille silmänalusille tarkoitettu peitevoite ja olen ollut siihen hyvin tyytyväinen. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on kyllä hyvä! Huomaa heti eron, kun sitä käyttää :) Minulle se on varsinainen pelastus, sillä silmien alle tulee varjot vähän turhankin helposti...

   Delete
 2. Anonymous20/8/13 17:14

  Mäkin olen löytänyt CC-voiteen vastikään. Sopii erinomaisesti tällekin kuivalle iholle. : ) Sen lisäksi käytän ainoastaan Rimmelin poskipunaa ja toisinaan Lumenen peitepuikkoa sekä valokynää. Toi CC-voide peittää niin hyvin, ettei paljoo muuta hyvään meikkipohjaan tarvikaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on kyllä huippu! Eikä tosiaan muuta tarvitse :) Rimmelin poskipunaa minullakin on joskus ollut ja peitepuikon unohdin tästä kokonaan...

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.