Mitä kuuluu Grenobleen?

Enpä ole tästä "kotikaupungistani" taas hetkeen kirjoitellut, joten vuorossa on Grenoblen kuulumiset. Grenoble sai kärsiä aika karseasta keväästä, mediassakin jo manattiin vuosisadan kylmintä ja sateista kevättä. Välillä tuntui, ettei tässä kaupungissa ole yhtään elämää, sillä kaduilla taapersi ihmisiä lähinnä toppatakkeihin kietoutuneina ja sateenvarjon alle piiloututeina. 


Mutta nyt tähänkin kaupunkiin on saatu vähän eloa auringonpaisteen ja helteiden muodossa. Taisin tuoda nämä kelit mukanani Suomesta, sillä siitä lähtien täällä on ollut aikas mukavaa. Aurinko porottaa päivästä toiseen ja välillä on jopa hiostavan kuuma! Kaupunkihan sijaitsee vuorten keskellä laaksossa, joten kuuma ilma tuppaa pakkautumaan tänne. Hassua, että vuorilla kuitenkin riittää vielä lunta, kuten kuvasta näkee :)Torstaina vietimme ystävieni kanssa "viimeistä illallista" (niisk), ja täälläkin olikin aikas myräkkä! Kakki luonnonilmiöt, kuten ukkosmyrskyt ja tuulenpuuskat tuntuvat täällä olevan moninkertaisia Suomeen verrattuna. Sadetta ei vieläkään saatu, mutta välillä tuntui, että sai käyttää voimiaan pystyssä pysymiseen. Ensi viikolle luvattiin vähän sateitakin, joten saa nähdä, millainen myrsky sieltä on tulossa helteiden jälkeen...
Olen pitkään halunnut mennä kaupungin ulkopuolelle kuvaamaan kunnon luontoa ja vuoristomaisemia, ne kun ovat täällä niin kauniita! En ole kuitenkaan löytänyt aikaa moiseen, joten toivotaan, että nyt lomalla olisi vihdoin aikaa siihenkin. Lenkillä jaksan aina ihastella upeaa maisemaa luonnonhelmassa, mutta juokseminen kamera kaulassa voisi olla jo vähän hullunkurista jopa minulle (sanoo tyttö, joka lenkkeili Zürichissa käsilaukun kanssa ;)).


Huomaatteko näissä kuvissa muuten mitään erilaista? Kaivoin pitkästä aikaa kittilinssini esiin ja uskaltauduin kuvaamaan sillä, kun kerran valoakin oli tarjolla enemmän kuin tarpeeksi. Yleensä kamerassani keikkuu kiinteän polttovälin (45 mm) linssi, mikä tarkoittaa sitä, että kuviin ei ihan hirveästi tavaraa mahdu. Nyt sain vähän enemmän maisemaa samaan kuvaan :) 

Laajojen maisemien kuvaaminen oli yllättävän hankalaa! Kun ottaa kuvan vain rajatusta alueesta, on paljon helpompi määrittää, mitä kuvaan haluaa ja mitä ei. Kuvasta on mielestäni helpompi saada silloin tasapainoisempi. Aluksi olin myös ihan hukassa asetusten kanssa, ja osa kuvista taitaa olla vähän ylivalottuneita, pahoittelut siitä! Palasin myöhemmin takaisin tuttuun ja turvalliseen linssiin...


Keskiviikkona kävin ensimmäistä kertaa yllä näkyvässä puistossa ja ihastuin ruusujen paljouteen. Myös palmuja oli hauska bongata, hetken jo pystyi kuvitella olevansa jossain etelänmatkalla ;) Tässä on nyt aika kuvapläjäys, mutta voi olla, että viimeisen kerran kirjoittelen kaupunkikuvasta.
Lempparipaikka ;)

Jäänkö sitten kaipaamaan kaupunkia? Aivan varmasti, onhan tästä tullut toinen kotini. En kuitenkaan olisi ehkä Grenoblessa paljoa pidempään viihtynyt, kyseessä on kuitenkin loppupeleissä aika pieni kaupunki. Keskusta on mielestäni kaunis, mutta Grenoblesta löytyy myös niitä vähemmän kauniita ja jopa turvattomia alueita. Aikansa siis kullakin, nyt tuntuu siltä, että olen jo valmis hyvästelemään kaupungin :)

Emmi
You may also like:

Post a Comment

© Me Time. Design by MangoBlogs.