Mitä jään Ranskasta kaipaamaan: ostosmahdollisuudet

Joko taas on sunnuntai, mihin nämä viikot oikein vierivät? Edellisten sunnuntaiden tapaan kirjoittelen asioista, joita jään Ranskasta kaipaamaan. Tällä kertaa keskityn vähän kevyempään aiheeseen, nimittäin shoppailumahdollisuuksiin.

Minulle hyvät shoppailumahdollisuudet tarkoittavat jo sitä, että kaupungista löytyy Zara ja Sephora, vieläpä kaksin kappalein. Koska meillä Tampereella ei vieläkään (!) ole Zaraa, minulle on jo luksusta asua samassa kaupungissa liikkeen kanssa ;) Lisäksi Ranskaan voi tilata molempien nettikaupoista, jos ei liikkeestä satu jotain tiettyä löytymään. Sephoran nettikaupan testasinkin, mutta Zarasta minun ei ole tarvinnut tilata mitään.


Toki täällä on myös paljon ketjuliikkeitä, mitä ei Suomesta löydy. Aluksi olin innoissani niistä, mutta loppujen lopuksi en ihan hirveästi mitään niistä löytänytkään. Minusta alkoi tuntua, että olen liian vanha (tai tyylini on liian tylsä) esimerkiksi Bershkaan, vaikka sieltä pari ihan kivaa toppia muistaakseni olen ostanut. New Look:ista tein myös pari löytöä, mutta sielläkin pitää olla todella tarkka materiaalien kanssa. Moni juttu näyttää ihan kivalta, mutta materiaaleihin ei olla juuri panostettu, mikä tietysti mahdollistaa myös edullisen hintatason Jos Ranskassa lähtee vähän isompiin kaupunkeihin, on tietysti tarjonta taas paljon enemmän. Minua vähän harmittaa, etten Pariisissa ehtinyt Banana Republicin liikkeeseen, siihen kun ihastuin kunnolla Milanossa. Toinen suosikkini on Massimo Dutti, jonka tarjontaan kuitenkin jouduin nyt viikonloppuna Lyonissa hieman pettymään. Yleensä jotain mukavaa on sieltäkin tarttunut mukaan :) Aina voi myös tehdä löytöjä Galeries Lafayetelta, mikä löytyy myös täältä Grenoblesta. Lafayeten tarjonta vastaa ehkä Helsingin Stockmannin valikoimaa, ja olen siellä käynyt mm. ihastelemassa aurinkolaseja, tutkailemassa laukkuja ja hiplaamassa sitä Burberryn trenssiä ihan vain mielenkiinnosta.

Täysin oma maailmansa on tietysti Pariisin La Vallée Village -outletkylä (mistä jokunen sana täällä). Outleteissa vierailimme myös Milanossa, ja hyvällä tuurilla niistä voi tehdä uskomattomia löytöjä.Nostin tässä esille nyt sellaisia ostosmahdollisuuksia, jotka vielä käyvät omaan opiskelijabudjettiini. Tottakai esimerkiksi Pariisista löytyy luksusliikkeitä vaikka muille jakaa, ja Ranskassa on myös todella paljon kivoja putiikkeja, niin täällä Grenoblessa kuin isommissakin kaupungeissa. Putiikeilla tarkoitan nyt pienempiä vaateliikkeitä (jotka joskus ovat myös ketjuja), joissa yleensä on todella kauniita vaatteita, mutta hinnatkin ovat aivan eri luokkaa kuin vaikka Zarassa. Vaikka toisinaan houkuttaisi tehdä ostoksia näissä persoonallisissa ja laadukkaan oloisissa putiikeissa, ei budjettini vain yksinkertaisesti riitä, ja olen tyytynyt ihastelemaan näyteikkunoita...
Mitä tulee kuvassa vilkkuvaan ruskeaan laatikkoon, ei sekään ihan minun perusbudjetilleni ole. Olen kuitenkin viime aikoina säästänyt ahkerasti kauan haaveilemaani laukkua varten ja nyt kun koulu on kunnialla suoritettu ja vaihtoaika hengissä selvitty, niin oli aika palkita itseni :) Sisältöön pääsette varmasti tutustumaan myöhemmin! 

Vaikka ostosmahdollisuudet ovat täällä hyvät ja ennen kaikkea erilaiset kuin Suomessa, kaipaan tietysti jotain juttuja myös Suomesta. Esimerkiksi kunnon urheilukauppoja! Välillä tuntuu, että yksinkertaisiakin asioita on hankala löytää täältä, mistä kertoo se, että täällä esittämältäni kesän haavelistalta en ole vielä löytänyt niitä yksinkertaisimpia asioita, joita olen jo hakenut kissojen ja koirien kanssa. Kuinka vaikeaa voi olla valkoisen bleiserin tai nahkasandaalien löytäminen? Toivotaan, että löydän ne sitten vaikka Suomen alennusmyynneistä ;)

Mukavaa sunnuntaita!

Emmi

Ps. Suurin osa kuvista on vanhoja, tämän viikonlopun shoppailut rajoittuivat tuohon viimeiseen kuvaan ;)


You may also like:

10 comments

 1. Oooh, täällä odotellaan malttamattomana ruskean laatikon sisältöä! ;)

  Zara saisi todellakin levitä jo muuallekin Suomeen tai ihan vähintään aloittaa nettitoimitukset.. Toisaalta liputan vahvasti Massimo Duttin Suomeen rantautumisen puolesta, mutta toisaalta on kiva, ettei niitä vaatteita tule ihan kaikilla vastaan. Ja jokainen ulkomailta ostettu vaate/asuste on kiva matkamuisto. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, yritän saada pian kuvia tulokkaasta :)

   Olen samaa mieltä Zarasta, tosin nyt kun se on koko ajan ulottuvilla, niin sen "hohto" on hieman kärsinyt. Mutta tiedän jo, että tulen Suomessa tuskastumaan, kun en pääsekään joka viikko hipelöimään uutuuksia ;) Massimo Dutti voisi myös tulla Suomeen, tosin niitäkin vierailuja siellä arvostaa enemmän, kun sinne ei pääsekään niin usein. Ja on myös kiva, ettei kaikilla ole samoja vaatteita!

   Delete
 2. Oih, kiva nähdä mihin laukkuun päädyit!:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pitkän pähkäilyn takana se olikin :D Yritän pian saada siitä kuvia tännekin :)

   Delete
 3. Kylläpä nyt heräsi mielenkiinto, että mitä tuosta ihanaisesta ruskeasta laatikosta oikein löytyykään ;) Todella tylsää, ettei Zaraa löydy vieläkään oikein muualta Suomessa, kuin täältä pääkaupunkiseudulta... vaikka kysyntää varmasti riittäisi! Itse kaipaisin tänne Massimo Duttin liikettä, mutta onneksi pääsen sinne piakkoin Espanjassa! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, tämmöiset "sneak peekit" ovat kyllä niin ärsyttäviä, tiedän :D Mutta olen ollut niin kiireinen, etten ole vielä edes saanut laukkua ulos paketistaan... Yritän kuitenkin saada siitä kuvia pian tännekin :)

   Minusta on hassua, että Turussa on Zara, mutta Tampereella ei! Ehkä Tampereelta ei ole löytynyt tarpeeksi hyvää liiketilaa tai jotain... Kysyntää olisi varmasti! Ja Massimo Dutti on kyllä ihana, tosin nyt hieman petyin heidän valikoimaansa ja jopa yhden vaatekappaleen laatuun. Löysin täydellisen silkkipaidan, mutta ensimmäinen oli selkäpuolelta repalainen ja kun pyysin uuden, niin siinä oli jotain mustia tahroja :/ Sinne jäi se paita, harmittaa kyllä!

   Delete
 4. Oijoi,siellä se ruskea pahvilaatikko nyt on;) Sisältöä odotellessa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sain kuin sainkin otettua siitä muutaman kuvan, joten huomenna pääset kurkkimaan laatikon sisälle ;)

   Delete
 5. Sisältöä odotellessa! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, olen ollut vähän kiireinen, pahoittelen :D Mutta huomenna paljastuu sisältökin :)

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.