Mitä jään Ranskasta kaipaamaan: matkat ja maisemat

Viime viikolla en ehtinytkään kaipailupostausta kirjoittamaan Suomi-reissun vuoksi, mutta nyt taas kaipaillaan ;) Tarkoitukseni on siis miettiä Ranska-aikani parhaita puolia, eli asioita, joita jään täältä kaipaamaan. Aikaisemmin kirjoittelinkin jo ruuasta, sen pääsee vilkaisemaan täältä.

Päätin jo vaihtoon lähtiessäni, että yritän matkustella mahdollisimman paljon, kun siihen kerrankin on mahdollisuus. En tunkenut lukujärjestystäni täyteen kursseja, joten varsinkin alkuperiodista minulla oli kivasti aikaa matkustaa. Loppuperiodilla koulutyöt ovat syöneet paljon enemmän aikaani ja myös matkutusinto (ja -budjetti) on aikaa myöten hiipunut. Olen kuitenkin varma, että tulen vielä Suomessa kaipaamaan sitä matkustelun vapautta ja helppoutta, jota täällä koen. Asun melkein juna-aseman vieressä ja junaan hyppäämällä pääsee jo vaikka mihin! Toisin on Suomessa, josta on melkein aina hypättävä lentokoneeseen. Grenoblen sijainti Ranskassa on siitä mukava, että Sveitsiin ja Italiaan on lyhyt matka, samoin kuin Ranskan Rivieralle. Pariisiinkin pääsee parhaimmillaan junalla kolmessa tunnissa :) Puhumattakaan Alppien hiihtokeskuksista!
Olen todella tyytyväinen kaikkiin reissuihin, joita olen täällä toteuttanut. Vaikka tämä kevät oli täällä poikkeuksellisen ankea sään kannalta, niin kaupunkilomailua se ei liikaa haitannut. Ainoastaan etukäteen haaveilemani Rivieran vierailu jää todennäköisesti toteuttamatta, mutta siellä olen jo aikaisemmin päässyt käymään ja varmasti tulen vielä joskus käymään uudestaankin! Keskityn nyt loppuajan ihan "kotiseudun" tutkiskeluun, sillä se on oikeastaan jäänyt yllättävän vähälle.Näitä kuvia katsoessa ei voi kuin hymyillä ja olla tyytyväinen siihen, mitä kaikkea on päässyt näkemään! Tuosta sivupalkista löytyy erikseen tunnisteet eri matkakohteisiin, jos haluatte kurkata niitä tarkemmin :)

Kaikki reissuni ovat olleet suhteellisen lyhytkestoisia ja näettävää on ollut paljon. Toisin sanoen välillä on menty vähän turhankin kiireellä paikasta toiseen ja unohdettu se tärkein, eli nautiskelu! Kiireisen aikataulun vuoksi olen välillä ollut todella poikki reissaamisen jälkeen, melkein tarvitsisin aina toisen loman reissusta palautumiseen ;)

En nyt rupea kirjoittelemaan elämänviisauksia matkailun avartavasta vaikutuksesta maailmankuvaan ja ties mihin, mutta sen verran voin todeta, että kyllä sitä taas tuntee muutaman paikan paremmin hahmottuneen omalle karttapallolleni. Ja tuskin kukaan on koskaan matkustelua ja uusia kokemuksia katunut! Erityisen onnellinen olen vielä siitä, ettei minulle ole sattunut juurikaan vastoinkäymisiä matkani varrella. Vaikken kaikkia reissuja aina niin tarkkaan suunnitellutkaan ;) 

Huh, tulipas tästä levoton postaus kaikkine kuvineen ja teksteineen! Toivottavasti kuitenkin saitte pienen palan matkailufiilistä ruudun sinnekin puolelle :)

Kaunista sunnuntaita!

Emmi

You may also like:

4 comments

 1. Matkakuume senkun kasvaa näitä kuvia katsellessa! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pahoittelen ;) Toivottavasti pääset pian reissuun!

   Delete
 2. Voi apua, miten ihana kevät sulla on ollut! Haluaisin iteki käydä kaikis nois paikois :) Voin kyl kuvitella, et välillä saattaa vähän uupumus iskeä, kun kuitenkin aika kovalla tahdilla oot nyt reissaillu :P

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täytyy kyllä olla iloinen, että on noin moneen paikkaan päässyt tutustumaan :) Ei tuo matkustelu nyt niin rankkaa ole ollut, olen vain lähinnä tehnyt itselleni minuuttiaikataulun joka paikkaan :D Eli sen puolesta joku ranta-/löhöilyloma voisi vuorostaan olla mahtava!

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.