Melkein kuin Rivieralla

Viimeiset Ranska-postaukset ovat nyt aika matkailupainotteisia :) Olin pitkään halunnut käydä Annecyssa, johon on Grenoblesta vain vähän yli tunnin junamatka. Annecy on pieni (noin 50 000 asukasta), mutta sitäkin kauniimpi kaupunki. Erityisen kauniin kaupungista tekee järvi (Lac d'Annecy), horisontissa siintävät Alpit sekä keskustan kanaalit. Vanhan kaupungin arkkitehtuuri on keskiaikaista ja hyvin erilaista kuin muissa vierailemissani kaupungeissa. 
Päivä oli kesäinen, jopa hitusen liian kuuma. Lämpötila huiteli 35 asteen tienoilla (varjossa!) ja aurinkoa riitti koko päiväksi. Turkoosi vesi ja rantaelämä toivat mieleen Rivieran, joten enää en ole yhtään pahoillani siitä, etten Rivieralle tällä kertaa ehtinytkään ;)
Vietimme Annecyssa vain puoli päivää, joten ihan hirveästi emme ehtineet näkemään. Sen verran kuitenkin tallustimme rantaa pitkin, että löysimme pienen uimarannan, josta pääsi pulahtamaan veteen. Talviturkki kastettu! Tosin poikaystäväni mukaan ulkomailla ei voi kastaa talviturkkia, joten tein sen uudestaan Suomessa merivedessä :D Ja Suomen vesi tuntui lämpimämmältä!
"Päivän asu" :D
Kerrassaan täydellinen kesäpäivä! :)

Emmi
You may also like:

7 comments

 1. Onpa upean näköistä! Sulta on kyllä tullut niin monta hyvää matkavinkkiä, että jossain kohtaa tarvinnee tehdä oma Tour de France, tosin ehkäpä pyörän sijaan vuokra-autolla. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla! Hih, juna toimii myös hyvin :) Mutta onhan se auto aina kätevä! Ranskassa vaan joutuu niitä tietulleja maksamaan kiitettävästi...

   Delete
 2. Kyllä nuo Välimeren maat ovat vaan ihanan tunnelmallisia maisemiltaan! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onhan ne! Vaikka nämä kuvat eivät ole merta nähneetkään :D Mutta yllättävän "merellinen" tunnelma tuolla oli :) Kiva, kun jaksat aina kommentoida ja piristää päivääni Erika! :)

   Delete
  2. No, emmä nyt ihan joka postaukseen oo kommentoinut, mut aika moneen kummiski. :D

   Delete
 3. Oi että, ihania kuvia :) Itse olen lähdössä syyskuussa au pairiksi Geneven lähelle ! Kiva nähdä näitä paikkoja.. Annecy tosin oli listalla jo valmiiksi, sillä muutamat ystävät on käyny siellä :)
  Ja tuli luettua myös sun kokemuksista muutenkin, osaa ehkä itse paremmin valmistautua kun tietää millaisia kokemuksia muilla on !

  -Maria

  http://dejiss.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, että pääset samoille seuduille! :) Annecya suosittelen ehdottomasti ja Geneven lähellä Lausanne oli myös kaunis paikka. Tietty Lyonkin on ihan näkemisen arvoinen, jos haluaa enemmän kierrellä Ranskan puolella :)

   Mukavaa, jos omista kokemuksistani on jotain apua, vaikka kaikki tietysti kokevat asiat eri tavalla. Blogi on kyllä kätevä tapa pitää "matkapäiväkirjaa", jää itsellekin mukavia muistoja, mitä selata jälkikäteen :)

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.