Lyonissa

Kävimme tosiaan siskoni kanssa Lyonissa, jossa yövyimme yhden yön. Ensimmäisenä iltana olimme molemmat aika väsyneitä, minä viimeisten koulurutistusten jälkeen ja siskoni matkustelun jälkeen. Jätimme siis nähtävyydet suosiolla seuraavalle päivälle ja tyydyimme kävelemään hieman kaupungilla kesäillasta nauttien.  


Hotellimme sijaitsi aivan ostoskatujen läheisyydessä, kuvassa näkyvän Bellecourin aukiolle oli myös lyhyt kävelymatka. Aukio on todella iso ja kaunis, ehdottomasti vierailun arvoinen! Päälle uskalsin viimein laittaa maksihameeni ja siinä olikin mukava liihoitella kaupungilla, kunnes onnistuin sotkemaan sen ruokaan (:D).

Aukiolta jatkoimme Fontaine Bartholdi -suihkulähteelle asti. Suihkulähteen ympärillä on mukavia istuskelupaikkoja ja jäimmekin nauttimaan viinilasillisia. Lähellä sijaitsee myös kaupungintalo, museoita ja kauppoja. Ainakin Rue de la Républiquelta ja Rue Édouard-Herriotilta löytyi shoppailtavaa. 
Seuraavana päivänä suuntasimme ensimmäisenä Fourvièrelle, joka on kukkula vanhan kaupungin läheisyydessä. Kukkulalle kiipeämisessä ei mennyt kovin kauaa, mutta sinne pääsee myös metron tapaisella kulkuneuvolla (en nyt millään keksi sille järkevää nimeä ;)). Kukkulalla on näyttävä basilika, jossa vierailimme. Lähellä on myös kaunis puisto ja Rooman valtakunnan aikaisia amfiteatterin raunioita. 

Matkan suurin vastoinkäyminen oli se, että unohdin aurinkolasit kotiin ;) Sai pikkuisen tihrustella kirkkaalla ilmalla! Kuviin lainasin siskoni aurinkolaseja, jotten täysin tihrustaisi niissä.

Ootas, laitan tän paidan päälle, jotta näytän vähän fiksummalta...

Valmista ;)

Kukkulan jälkeen kiertelimme vanhassa kaupungissa, jonka pikkukadut ovat todella kauniita ja tunnelmallisia. Lyonissa on paljon paikallisia Bouchon Lyonnais -ravintoloita, jotka ovat pienehköjä ja yleensä viihtyisän oloisia. Ruokalistalla on paljon possua, mitä en itse kyllä tällä kertaa maistanut. Helteellä salaatit ja kevyemmät tapakset veivät tällä kertaa voiton :)
Yhden ravintolan ikkunasta löytyi hurmaava possukokoelma :)

Sofi Oksasen kirjakin osui sattumalta silmään

Lyonissa ei ihan hirveästi ole erityisiä nähtävyyksiä, mutta kaupunki (varsinkin vanha kaupunki) on kaunis, eloisa ja nähtävää riittää :) Voisin hyvin käydä kaupungissa toistekin!

Kyselkää ihmeessä, jos on jotain kysyttävää kaupungista :)

Emmi
You may also like:

4 comments

 1. Oo miten ihanan näköistä! Olen käynyt Lyonissa melkein 20 vuotta sitten (mitä, ei voi olla kun en itsekään ole lähellekään sen ikäinen!!??) ja siitä jo hämäriä muistikuvia juurikin tuollaisista maisemista ja vanhoista taloista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihhii, niin se aika rientää! Lyonissa vanha kaupunki oli kyllä todella kaunis :)

   Delete
 2. Ihana hame! Oletko mahdollisesti tehnyt postausta jossa se näkyisi vielä paremmin? Ja tietty pitää kysyä että mistä se on? ;) Toi sun paitakin on kyllä kiva, mistä se on? :D Kauhea kysymystulva tuli nyt :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! En ole tehnyt, mutta voisin hyvin tehdäkin :) Hame on peräisin niinkin eksoottisesta kaupasta kuin H&M ja hintaa taisi olla 15e :D Minusta se saisi vain olla hitusen pidempi. Ja paita on Massimo Dutilta, se on kyllä ihan lemppari! Aluksi varoin materiaalia (silkkiä) hirmuisesti, mutta nykyään se kulkee ties missä kassin pohjalla, eikä ole mennyt miksikään :)

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.