Loma ja Lyon

Tänään se vihdoin alkaa, kauan odotettu loma! En ole varmaan koskaan ollut yhtä helpottunut koulun loppumisesta. Ei sillä, onhan se tietysti haikeaa, että vaihto-opinnot ovat nyt ohi. Eikä sillä, että koulunkäynti täällä olisi ollut erityisen raskasta. Ei, ranskalainen opiskelutapa ei vaan ollut minun juttuni ollenkaan ja koin opiskelun täällä ainakin loppuvaiheessa harvinaisen turhauttavaksi.

Kuva lainattu: täältä
Mutta siitä ehkä myöhemmin enemmän, nyt suuntaan katseet lomaan ja Lyoniin, jonne säntään täältä heti viimeisen esitykseni jälkeen. Jotta kaupunki tulisi vähän tutummaksi, keräsin alle muutaman perusfaktan:
 • Lyon on Ranskan kolmanneksi suurin kaupunki, ei siis mikään pikkukylä!
 • Lyonin metropolialue on Ranskan toiseksi suurin Pariisin jälkeen
 • Lyonin vanha kaupunki on UNESCO:n maailmanperintökohde ja sen Venetsian jälkeen laajin renesanssin aikainen alue Euroopassa
 • Kaupungin yli pääsee katsomaan 150 metrin korkeuteen kohoavalta kukkulalta, Fourvièrelta (hyvällä säällä voi nähdä jopa Mont Blancille, tosin niin voi kai Grenoblestakin...)
 • Kaupungissa on hyvät shoppailumahdollisuudet ;

Taisin jo aikaisemmin mainitakin, että siskoni tulee tänne viikoksi ja meidän olisi tarkoitus lomailla yhdessä ennen Suomeen paluuta. Saa nähdä, mitä kaikkea keksimme, mutta suunnittelin jo alustavasti pyörä-/vaellusretkeä, auringonottoa, shoppailua ja vierailuja lähikaupungeissa, puhumattakaan hyvästä ruuasta ja rennosta hengailusta...

Rentouttavaa viikonloppua! Minä ainakin lupaan rentoutua ;)

Emmi
You may also like:

4 comments

 1. Hyvää viikonloppua ja erityisesti hyvää lomaa! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kovasti! Hyvää viikonlopun jatkoa myös sinne :)

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.