Mitä mieltä Monogrammista?

Viime aikojen postaukseni ovat olleet hyvin pukeutumispainotteisia, mutta eipä tänne erityisen ihmeellistä kuulu. Kouluhommat verottavat täällä nyt enemmän kuin kertaakaan vaihdon aikana (tietysti juuri kesän kynnyksellä...) ja minilomallani yritin lähinnä rentoutua kotona ja kavereiden seurassa. Kaiken lisäksi sain sen pahaisen kevätflunssan, jota jo osasinkin odotella. Pieni urheilutauko tosin taisi tehdä vain hyvää, nyt olen jälleen täynnä energiaa! En myöskään ajatellut enää erityisemmin matkustella ennen Suomen reissuani, sillä kouluhommia tosiaan riittää ja rahojanikin säästelen mieluummin vaihteeksi johonkin materiaaliseen hankintaan, esimerkiksi laukkuun...

Tämän heikon aasinsillan kautta päästään siis rakkaaseen aiheeseen, laukkuihin. Haikailin täällä konjakin väristen laukkujen perään, mutta nyt silmissäni pyörivät jo muut kuviot. Nimittäin Louis Vuittonin legendaarinen Monogam-kuosi. Tämä jos mikä jakaa mielipiteitä - toiset kun vihaavat koko kuosia ja toiset taas ovat heikkona siihen. Itse olen koko kuosia vähän vierastanut, minusta kun se on vähän liian in your face. Myös feikkilaukut varmasti vaikuttavat siihen, että Monogram on näyttänyt silmääni jopa halvalta.

Kuvat: Polyvore


Kunnes viime aikoina olen saanut jonkin asteisen pakkomielteen kyseistä kuosia kohtaan. En oikein pidä mistään perinteisistä matkamuistoista, mutta voisin hyvin ostaa Ranskasta muistoksi laukun, ikään kuin palkkioksi siitä, että vaihtoajasta on hengissä selvitty (sitten kun on selvitty...). Ja mikäpä olisi luonnollisempi valinta kuin ajaton ja klassinen ranskalainen ikoni, Monogram. Mutta en siltikään ole varma, onko kuosi täysin minua.

Olen aikaisemmin (täällä) haaveillut jo yhdestä kollaasin laukuista, nimittäin Pochetesta. Pochette olisikin turvallisin vaihtoehdoista, sillä pienen kokonsa puolesta se ei olisi niin huomiota herättävä. Ongelmana kun vaan on se pidempi hihna - en millään haluaisi maksaa siitä erikseen! Ja ilman sitä laukku saisi paljon vähemmän käyttöä.

Neverfull tuskin esittelyjä kaipaa. Oman Neverfullini ostin Damier Ebene -kuosissa, mutta olen ollut niin tyytyväinen laukkuuni, että voisin ostaa sen myös tässä kuosissa ja ehkäpä pienemmässä koossa. Tämä ei kuitenkaan ole ykköstoiveeni, sillä vaikka tykkään Neverfullista kovasti, ärsyttää minua suorastaan niiden yleisyys. Tampereella onneksi Nevrefulleja ei tule vastaan läheskään yhtä usein kuin Helsingissä, jossa joka toinen vastaantulija tuntuu laukkua kantavan. Ironista kyllä, mutta Ranskassa en ole nähnyt niitä juuri ollenkaan!

Kerroin jo aikaisemmin törmänneeni Zürichin second hand -liikkeessä Keepall-laukkuun, johon yllättäen ihastuin. En ole koskaan erityisemmin haaveillut mallista, mutta patinoituneilla nahkaosilla se oli todella kaunis. Laukku on kuitenkin hieman liian suuri tarpeisiini, en nimittäin etsi matkalaukkua, vaan ihan arkilaukkua. Lisäksi kyseisestä yksilöstä puuttui kokonaan pitkä hihna. Googleteltuani jonkin aikaa pitkällä hihnalla varustettua Keepall-laukkua iskin silmäni taas uuteen malliin...


Kuva lainattu: Le blog de Betty

Nimittäin Speedy Bandoulièreen, josta on siten tullut uusin pakkomielteeni. Perus-Speedya olen jo joskus aikaisemmin harkinnut, ja kävin sitä jopa joulun jälkeen sovittelemassa Helsingin liikkeessä. Kuitenkin jokin siinä pisti vastaan, en vain kokenut mallin olevan minua varten... Kunnes löysin tämän hihnallisen version! 

Pitkä hihna tuo Speedyn kaivattua rentoutta ja tietysti myös käytännöllisyyttä. Laukkua voi käyttää tavallisen Speedyn tavoin, mutta lisäksi hihnalla joko olkalaukkuna tai crossbodyna. Itse käyttäisin sitä luultavasti juurikin Bettyn tavoin pidemmällä hihnalla, mutta tuon hihnan saa myös lyhennettyä olalle sopivaksi ottamalla siitä pois välikappaleen (joo, katsoin youtubesta ;)). Aika monikäyttöinen laukku sanoisin!

Suurin ero/etu Neverfulliini verrattuna olisi tietysti vetoketju. Aluksi mietin jopa (tosissani) Neverfullini myymistä tämän laukun tieltä, mutta tajusin, että näillä laukuilla on täysin eri tarkoitukset. Neverfull on luottokoululaukkuni ja sinne menee mm. helposti kannettava tietokoneeni, jota usein kannan mukanani. Kannettava ei takuulla mene Speedyyn, kuten eivät myöskään paksummat kansiot. Neverfull on myös loistava laukku lyhyille matkoille, jonne on otettava kuitenkin paljon tavaraa mukaan, puhumattakaan esimerkiksi koulun jälkeisistä kuntosalireissuista.

Vaikka ajattelin Speedya suhteellisen suuressa koossa (35), olisi se silti paljon käsilaukkumaisempi kuin Neverfull. Hihnallisessa Speedyssä kiehtoo myös se, ettei sitä (ainakaan vielä) ole jokaisella vastaantulijalla. Vaikka Speedy onkin todella yleinen, minusta hihna tekee siitä aivan uuden laukun! Olen lisäksi vähän mallaillut tuota hihnaa ja sitä voisi ehkä jossain häilyvässä tulevaisuudessa käyttää myös Pocheten kanssa... Vaikka se vähän paksu siihen tarkoitukseen onkin. Jos vielä jotain plussaa haluaa hakea, niin minusta Monogram-laukkujen vaaleat nahkaosat vain kaunistuvat vanhetessaan. Patinoitumisen myötä laukku voisi tulevaisuudessa käydä myös niiden kaipaamieni konjakkisten asusteiden kanssa.

Kuulisinkin nyt mielelläni teidän (rehellisiä!) mielipiteitä Monogram-kuosista. Kaunis, klassinen, tökerö vai halpa? Entäpä Speedy B, herättääkö se mitään tunteita? Auttakaa nyt tätä laukkutyttöä hädässä...

Näissä haaveissa jaksaa taas tarttua uuteen viikkoon!

Emmi

Ps. Tulihan taas tarina näinkin yksinkertaisesta aiheesta, mutta minkäs sille voi, kun innostuu ;)
You may also like:

24 comments

 1. Mä olin pitkään ihan no no no-linjalla monogramin kanssa, kunnes se jotenkin vaan alkoi näyttämään kivalta! Tykkään eniten patinoituneista monogram laukuista,se vaalea nahka on vaan liian vaaleaa aluksi:/

  Jos mulla ei jo olisi Speedyä niin ostaisin ehdottomasti tuon Speedy B:n :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuntuu, että aika monelle on käynyt tällainen "suunnanmuutos" Monogrammin suhteen :) Itsekin pidän paljon enemmän patinoituneesta nahasta, mutta Speedy B on vielä niin uusi malli, ettei sitä oikein second handina saa mistään.

   Ja kiitos paljon mielipiteestä, sinun Monogram-laukkujasi olenkin ihaillut ahkerasti...:)

   Delete
 2. Mä olen pohtinut tuota samaa kysymystä monta kertaa, tykkäänkö mä monogramista canvaslaukuissa vaiko enkö sittenkään.. No, ainakin tähän mennessä olen tullut siihen tulokseen, että tykkään, mutta ehkä enemmän pienemmissä laukuissa, joten omistankin tuolla kuosilla pikkuisen milla -clutchin. Hihnaprobleema tosin täälläkin vaivaa, kun siskolla on maailmalla mukana oman evansa hihna, jonka aina pihistin lainaan. Ja mitä speedy B:hen tulee, se kyllä miellyttää munkin silmää tosi kovasti, kuosistaan huolimatta ;P

  ReplyDelete
  Replies
  1. Samojen kysymyksien äärellä ollaan :D Kiva tietää, etten ole ainoa, joka ei osaa päättää suhtautumistaan tuohon kuosiin!

   Minullekin pienempi laukku olisi se turvallisempi valinta. Loppujen lopuksi käytän kuitenkin paljon enemmän hieman suurempia laukkuja, joten mietin, että tulisiko sille tarpeeksi käyttöä (varsinkin ilman hihnaa)!

   Delete
 3. Itse en välittänyt Monogrammista yhtään vielä reilu vuosi sitten, kunnes hankin Pocheten ja huomasin kuinka monikäyttöinen kuosi mono on :) En itse asiassa tykännyt Vuittonista ollenkaan reilu pari vuotta sitten, eikä vieläkään hirmu moni malli miellytä omaa silmääni. Itseänikin hieman mietityttää hankkia taas Neverfull kun niitä tosiaan näkyy aivan liikaa, mutta laukku on niin kätevä omassa käytössäni, että päätin unohtaa tämän pienen miinuksen :D Joten täältä suunnasta annetaan pisteet kyllä Pochetelle ja Neverfullille ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin se mieli muuttuu :D Minulla on vähän sama juttu, ettei läheskään kaikki Vuittonin laukut iske, mutta nyt olen pikkuhiljaa lämmennyt erityisesti näille malleille. Kunhan laukku on tarpeeksi yksinkertainen, sillä nuo kuosit ovat jo niin hallitsevia! Myös Artsysta tykkään, mutta kuten Jonna tuossa toteaakin, niin se on vähän yli budjetin :D

   Ei minuakaan Neverfullissa se yleisyys nyt niin paljon häiritse, varsinkin kun kotikaupungissa sitä ei jatkuvasti näe :) Mutta toisaalta kiehtoisi jokin muukin malli vaihteeksi! Hmm, hankalaa tästä vielä tulee ;)

   Delete
 4. Monogram on kaunis, erityisesti patinoituneena! Uunituore Monogram-kuosi tuo itselleni ehkä juuri pienet feikkivibat, mutta voisin mieluusti ostaa laukun käytettynä ja vähän eläneenä :)

  Joskus haluaisin vielä Monogramia suuremmassa pinta-alassa, tällä hetkellä sitä edustaa vain pikkuinen Pochette. NF:ssa minuakin kuitenkin vähän harmittaa sen yleisyys, Artsyyn olen mennyt ihastumaan, mutta se on reiiippaasti yli budjetin.. :D Jos se tulisi joskus eteeni second handina!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen kyllä täysin samaa mieltä, käytetty Monogram olisi se paras vaihtoehto! Ei vaan taida ainakaan tuota Speedy B:tä saada vielä second handina, jos ei tosi hyvää löytöä tee :/

   Artsy miellyttää kovasti myös omaa silmääni, mutta tosiaan hintaa on :D Ja se ei taas olisi aivan yhtä monikäyttöinen kuin tuo Speedy, jossa erityisesti haikailen pitkän hihnan perään... Toivotaan, että ihmiset innostuisivat myymään Monojaan ;)

   Delete
 5. Monogrammi on varmaan se eniten "tunteita" herättävä kuosi LV:ltä. Osaksi se johtuu varmaan sen huimasta suosiosta (myös replicoiden ja muiden feikkien keskuudessa), mutta onhan se klassikko, joka on kestänyt ja tulee kestämään aikaa.

  Speedy bandoulièria mietin minäkin ennen Pariisin reissua, kun haussa oli nimenomaan laukku, jonka saisi myös cross-bodyksi. Lopulta sen hinta pisti stopin niille haaveille. Normi-Speedyn ja bandoulièren hinnan ero kun on aika valtaisa ottaen huomioon, että jälkimmäisessä on lisänä "vain" hihna. Näin jälkikäteen täytyy sanoa, että olen tuohon päätökseen melkoisen tyytyväinen, sillä sain käytännössä Speedyn hinnalla itselleni kaksi laukkua: MbMJ:n Lil' Ukitan ja LV:n Evan. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinhän se varmasti on! Tuskin Monogram koskaan muodista menee :)

   Onhan tuossa Speedy B:n hinnassa tosiaan aika paljon ilmaa, mutta missäpä Vuittonin laukussa ei... Hihnat maksaa jo erikseenkin pari sataa, niin kyllä sitä hintaa vain kertyy :/ Itselleni perustelen tuota hintaa lähinnä laukun monipuolisuudella. Mutta kyllä tässä vielä pohdittavaa riittää ennen ostopäätöstä!

   Teit kyllä upeat laukkuostokset! :)

   Delete
 6. Hei kiva postaus, näitä samoja ajatuksia kun pohdiskelin itse joku aika sitten. Jollakin tavalla katukuvassa ja valokuvissa monogram onkin jotenkin halvan ja feikin oloinen. Mutta mikäs taikaisku tapahtuukaan kun se on omassa kädessä, omien vaatteiden vierellä...! Jotain kummallista.

  Olen ollut aivan älyttömän tyytyväinen omaan Keepalliini monogramina vaikka en sitten niin millään meinannut osata päättä damier ebenen ja monogramin välillä - nyt en edes käsitä mikä hulluus meinasi iskeä kun ebeneä edes harkitsin.

  Lisäksi - vaikka kuosi olisi kuinka yleinen niin kun sitä katsoo vain kuosina ja värinä, on myönnettävä että se on aivan valtavan kaunis ja monikäyttöinen. Vaaleat nahkaosat ja kultaiset yksityiskohdat on myös mielettömän kauniita - ja tosiaan patinoituvat vielä paremmiksi.

  Olen jopa sitä mieltä että molempia damiereja alkaa näkyä paljon enemmän kuin monogramia, ja onko ne siis jopa muuttumassa tylsemmiksi kuin monogram?

  Ja yksi pointti vielä: jos omistaa useamman LV:n, kyllähän ainakin yhden nyt vain täytyy olla klassikko-monogram, eikö? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos mielipiteestä Ninnu! Voi, sinun Keepalliasi olenkin kuolaillut...:)

   Ihan totta, minustakin Monogram näyttää aina valokuvissa (varsinkin salamalla otetuissa) halvemmalta kuin luonnossa. Tuskin edes kuvien perusteella olisin ikinä kuosiin ihastunutkaan! Asu- ja blogikuvat nyt tietysti ovat asia erikseen :)

   Ja olen samaa mieltä myös Damierien yleistymisestä! En itse toista Damieria hankkisikaan, ainakaan tällä hetkellä. Eli kyllä se Monogram on tai sitten jokin aivan muu laukku ;)

   Viimeinenkin pointti on hyvä! Jostain syystä näen Ranskan, LV:n ja Monogrammin pyhän kolminaisuuden tässä...

   Delete
 7. Sanoisin, että monogram on klassikko. On sitten eria asia, pitääkö siitä vai ei. ;) Mulla on aika välinpitämätön suhde kaikkii Vuittonin canvas-laukkuihin. Toisaalta ne ovat kauniita, mutta mä haavailen eri laukuista. Nuo eivät vaan ole "mun näköisiä". :)
  Olet muuten oikeassa, hihna saa Speedyn näyttämään erilaiselta. Hauska juttu! Ja laukun ostaminen tuliaisiksi / palkinnoksi vaihtovuodesta on hyvä idea eli siitä vaan ostamaan sulle sopiva laukku! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Canvas-laukut kyllä jakavat paljon mielipiteitä :) En ole itsekään vielä täysin varma, ovatko ne "näköisiäni", mutta kovasti ne kiehtovat tällä hetkellä! Nyt kun omistan laadukkaan mustan nahkalaukunkin, niin kaipaan taas jotain muuta kuosia. Toisena haavelistalla tulevat juurikin konjakinväriset nahkalaukut...

   Kiitos mielipiteestä ja tsempistä! :)

   Delete
 8. Ennen en pitänyt monogrammista lainkaan (lieko juuri nämä feikkilaukut jne.)! Mutta viimeaikoina olen ihastunut siihen juurikin neverfullissa ja pochetessa. :)

  Vielä jonain päivänä minäkin kävelen Vuittonille ja poistun sieltä ruskea kassi kädessä! :)

  Tsemppiä laukkupohdintoihin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuulostaa tutulta, näköjään se silmä tottuu tähänkin kuosiin! Ja ehkä Monogram kiehtoo juurikin sen takia, että se herättää voimakkaita tunteita, olivat ne sitten puolesta tai vastaan.

   Oi, kuulostaa hyvältä päämäärältä! Kiitos kommentistasi ja tsemppauksesta :)

   Delete
 9. Täällä tykkäillään Monogramista! :)

  Aluksi en lämmennyt kuosille lainkaan, mutta nykyään pidän siitä kovasti. Monogram-laukkuja minulta ei löydy, mutta kaikkea pientä, kuten passikoteloa ja avainnipunsuojaa kyllä. Etenkin matkustukseen liittyvissä jutuissa Monogram on mielestäni ainut oikea! :)

  Tuo Speedy B on kyllä tosi kaunis ja itsekin olen sitä harkinnut, tosin itse omistan täysin saman mallin idylle-kuosilla, joten se lienee himmaillut ostotarpeitani...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos mielipiteestä! Tuntuu, että kaikki ovat hitaasti lämmenneet Monogrammille :) Minäkin mielelläni aloittaisin jostain pienemmästä esineestä, mutta laukku taitaa nyt olla haavelistalla korkeimmalla.

   Oi, miten minulta onkin mennyt ohi tuo laukkusi! Pitää mennä heti blogiisi ihastelemaan sitä :)

   Delete
 10. Mä(kin) oon alkanu nyt tykkäämään Monogram-kuosista, ainakin Neverfullissa ja sit toisaalta kaikissa pienissä asioissa, niinku esimerkiks kalenteri tai Pochette :)

  mut kyllä se mun ensimmäinen Vuitton-hankinta tulee silti olemaan Damier-kuosilla :p

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos mielipiteestä Essi! Aika hassua, että suurin osa tästä kuosista kuitenkin tykkäilee :) Ajattelin, että suhtautuminen olisi paljon negatiivisempi.

   Oi, sieltäkin löytyy laukkuhaaveita! :)

   Delete
 11. Minulla on Monogram kuosilla 1 iso laukku, 3 Damier kuosilla ja pikkulaukkuja taas monogrammilla. Pienemmissä iltalaukuissa ei logo hypi niin paljon esiin.

  Matkoilta muistona ostetut asiat kivoja, suosittelen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kävinkin kurkkaamassa blogissasi noita laukkuja, aika mahtava kokoelma sinulla! Pienempiin laukkuihin Monogram kyllä sopii loistavasti :)

   Kiitos tuesta, kyllä minä varmasti vielä jonkin miellyttävän laukun löydän!

   Delete
 12. Täällä ollaan tykkäilty monogram-kuosista alusta alkaen, ja kolme laukkua siinä kuosissa on jo tullutkin hankittua. Samoin kaksi huivia, laukkukoru ja avainpussukka. Huh, aikamoinen monogram-ähky jo! :D Tykkään kyllä edelleenkin kuosista, mutta seuraavat laukkuni tulevat olemaan yksivärisiä nahkalaukkuja! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olenkin ihaillut sinun kattavaa Monogram-kokoelmaasi...:) Minä taas viimeksi panostin mustaan nahkalaukkuun, joten nyt houkuttaisi muut kuosit! Vaikka niitä kauniita nahkalaukkujakin olisi kyllä vielä haavelistalla :)

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.