Kevään loppurutistus

Onko kellään muulla kiristynyt opiskelu(tai työ)tahti kesää kohti mennessä? Täällä hep. Miten siinä aina käykin niin? Juuri, kun ulkona alkaa paistamaan aurinko ja lämpöasteet kohoamaan, niin täällä sitä istutaan nenä kiinni tietokoneessa neljän seinän sisällä.

Okei, nyt syytän kyllä kurssivalintojani, sillä osa kursseistani alkoi täällä Suomen mittakaavassa aivan periodin loppumetreillä. Muutenkin lukukausi loppuu täällä vasta kesäkuun puolivälissä, joten opiskelut jaksottuvat hieman eri tavalla kuin Suomessa, jossa ystäväni nyt lopettelevat opintojaan tältä vuodelta ja siirtyvät kesätöihin. 


Huomasin, että alkuperiodi täällä ollessa tavallista löysempi laiskistuin hirveästi! Minä, jolla on yleensä aina monta rautaa tulessa, ja juoksen se sama tuli hännän alla paikasta toiseen, löysinkin sisäisen löysäilijän itsestäni. Sen siitä kai saa, kun ei ole pitänyt juurikaan yhtään lomaa yli viiteen vuoteen? Kun yhtäkkiä koulua onkin kaksi tai kolme kertaa viikossa, niin äkkiähän siinä menee arki aivan mullin mallin.

Pieni kiire siis pitää minut tehokkaana, ja pidän jopa siitä. Mutta pitikö sen kiireen nyt tulla kertarysäyksenä kaikkien lomailukausien jälkeen? Yhtäkkiä pitääkin lukea kolmeen eri tenttiin ja tehdä viittä eri raporttia vieraalla kielellä. Ja ei - tällä kertaa en edes olisi voinut tehdä näitä aikaisemmin.


Tämän ei nyt ollut tarkoitus olla mikään valitusvirsi! Oikeastaan tulin tänne vain tsemppaamaan itseäni ja muita kiireen kanssa taistelevia :) Itse ainakin jaksan puurtaa paremmin, kun on jotain mitä odottaa. Haaveilen jo niistä kiireettömistä kesäpäivistä, jotka taas tämän loppurutistuksen jälkeen tuntuvat niin paljon mukavemmilta 

Kuvat ovat muuten Lausannesta, jossa vietin ystäväni kanssa "eläkeläisten elämää" eli istuimme puistoissa ja kävelimme katuja kaikessa rauhassa, tekemättä oikein mitään. Koko kaupunki oli tuona päivänä jotenkin ihmeen seesteinen ja voin kertoa, että tuollaisen päivän ihminen aina silloin tällöin elämässään tarvitsee!

Varsinkin pääsykokeilijoilla alkaa olemaan jo aika tiukat paikat, joten suuri tsemppaus sinne!

Emmi

 
You may also like:

4 comments

 1. Ihana tuo vanhan pariskunnan kuva:) Tsemppiä sinne opiskelujen kanssa, itsellänikin vielä edessä yksi tentti sekä yksi piiiitkä raportti:( Eivätkä koulujutut taida minun osaltani loppua tänä kesänä ollenkaan, kun pitää kirjoitella opinnäytetyötä:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, niin minustakin! Mummo ja pappa oikein sävy sävyyn ;)

   Kiitos tsemppauksesta Zandra, samoin sinulle sinne! Auts, opinnäytetyö ei varmastikaan ole se mukavin kesänviettotapa. Mutta mieti, kuinka palkitsevaa on saada se tehtyä! :)

   Delete
 2. Ellen ole vielä tiennyt, mitä on työkiire, nyt tiedän! Tänäänkin mun piti lähteä töistä klo 15, mutta pääsinkin lähtemään vasta tuntia myöhemmin. :D

  Aina viikolla, kun pitää olla yli 7h sisällä tekemässä töitä, paistaa arska. Ja viikonloppuisin, kun olisi aikaa olla ulkona, tietysti sataa kaatamalla.. Hurraa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Liika kiire ei ole kovin mukavaa, mutta yksi hyvä puoli siinä ainakin (töissä) on - aika rientää! Ja tuo sääilmiö on kyllä tuttu kesätöistä... Toivotaan, että niitä aurinkoisiakin viikonloppuja vielä tulisi :)

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.