Kellokaupunki

Yksi kohde Sveitsin matkaltani on vielä esittelemättä, nimittäin Geneve, Sveitsin toisiksi suurin kaupunki heti Zürichin jälkeen. Vietin Genevessä vain yhden päivän, tai oikeastaan iltapäivän, joten tämä ei nyt mikään älyttömän kattava tietopaketti ole. Matkustimme Geneveen junalla Lausannesta, josta matka kesti vain puolisen tuntia. Junalla matkasin myös Genevestä Grenobleen, joka onkin vain kahden ja puolen tunnin junamatkan päässä kaupungista. Itse asiassa lensin Ranskaan tullessani juurikin Geneveen ja sieltä tulen myös lentämään takaisin Suomeen. Grenoblessa on kyllä lentokenttä, mutta se on niin pieni, että sinne on vaikeampi bongata lentoja.

Miksi nostokurjet aina pilaavat maisemakuvat?

Nimesin Geneven kellokaupungiksi, koska kaupunkikuvasta ei voi olla huomaamatta Rolexin ja muiden luksuskellobrändien pääkonttoreita ja liikkeitä. Ei siis mikään edullinen kaupunki tämäkään. Puistoon oli jopa taiteiltu kello istutetuista kukkasista, ajassakin se oli :)
 

Yksi Geneven nähtävyyksistä on Jet d'Eau -suihkulähde Geneve-järvessä. Suihkulähde puskee vettä 140 metrin korkeuteen, eli aikamoisella paineella! Iltapäivästä siinä näkyi hauskasti sateenkaari :) Huomioin myös, että magnoliat (kiitos vaan lukijoille nimestä ;)) kukkivat nyt vasta Genevessä, Grenoblessa kun ne ovat jo kuivahtaneet aika päiviä sitten. Ja välimatkaa on kuitenkin vain se noin 150 kilometria (plus pikkusen Alppeja...).


Mitään kovin ihmeellistä turistikierrosta emme halunneet tehdä, lähinnä istuskelimme rannan läheisyydessä olevassa puistossa ja kävelimme vanhaan kaupunkiin. Ruokapaikan valitsimme aivan katedraalin vierestä ja ruokana toimi juustopinaatti-crêpit. Hyvää oli! Vanhassa kaupungissa oli kiva tunnelma ja tykit olivat myös jonkin sortin nähtävyys.

Hih, mummo trendikkäissä kukkapökissä ;)

Kaiken kaikkiaan Geneve oli ihan mukava kaupunki ja varmasti myös shoppailumahdollisuuksia löytyy, jos vain budjetti antaa myöten! Itseäni rupesi tässä vaiheessa reissua jo vähän väsyttämään ja auringossa loikoilu sai meidät ystäväni kanssa hieman huonovointisiksi. Huomasin, että myös kuvausinto näköjään lopahti, sillä en ole yhtään tyytyväinen näihin kuviin... No näillä mennään tällä kertaa :) 


Onkos teillä jotain matkasuunnitelmia? Olisi mukava kuulla niistä! :)

Emmi
   



 
You may also like:

6 comments

 1. Asutko siis Grenoblessa? Me käytiin siellä viime kesänä ja valittiin hotelli aivan pieleen joltain hieman "pelottavammalta" seudulta, joten kokemukset kaupungista ei hyvät! En muista kirjoitinko siitä blogiin, mutta muita Ranskajuttuja sieltä kyllä löytyy ;)

  Place for Dreams

  ReplyDelete
  Replies
  1. Asun kyllä, nyt vaihto-opintojeni ajan. Voi apua, teillä ei sitten käynyt kovin hyvä tuuri! Täällä tosiaan "laitakaupunki" voi olla pelottavaakin, mutta keskustassa on kyllä ihan turvallinen olo :) Itsellenikin tuli hieman yllätyksenä, kuinka suuria eroja kaupunginosien välillä on. Tosin Suomi nyt on niin turvallinen maa, että siihen verrattuna moni paikka tuntuu turvattomalta :) Itsekin olen joskus asiasta keskustellut muiden vaihto-opiskelijoiden kanssa ja heidän mielestään Grenoble on turvallinen kaupunki, vaikken itse ihan samaa mieltä olekaan... Ainakin osaa taas arvostaa suomalaista turvallisuutta eri tavalla!

   Pitääkin käydä mielenkiinnosta lukemassa blogiasi :)

   Delete
  2. Nojoo, jouduttiin valitsemaan RoadTripillä hotellit sen mukaan, jonne pääsi helposti autolla! Ikäväksemme juurikin Grenoblessa ajauduttiin sinne huonoille seuduille. Onneksi tosin oltiin vaan yksi yö, kun käytiin vaan lepäämässä, kun tultiin Rivieralta päin, ennen matkan jatkoa taas alpeille :)

   Ihanaa kesää sinne <3 Ikävä jo Ranskaan!

   Delete
  3. Juu, ei täällä tosiaan kaikki seudut niin mukavia ole :/ Harmi, että kävi huono tuuri! Tämä sijainti on kyllä siinä mielessä kiva, että tästä on suhteellisen lyhyt matka sekä Rivieralle että Alpeille :) Kesällä onkin toivottavasti suuntana Riviera!

   Kiitos kovasti, samoin sinne! <3

   Delete
 2. Vaikket itse pidäkään näistä kuvia, minä pidän! :)

  ReplyDelete

© Me Time. Design by MangoBlogs.