Zürich

Noniin, vihdoin "kunnon" juttu kaupungista kasassa :) Keräsin tähän tunnelmia matkasta sekä joitakin vinkkejä Zürichiin mahdollisesti matkustaville. Aluksi on todettava, että Sveitsi on kallis maa, ei siitä mihinkään pääse. Ranskan jälkeen tuntui hassulta maksaa normaalista kahvikupista yli viisi euroa, olkoonkin, että kahvi oli huomattavasti parempaa kuin Ranskassa. Pienellä suunnittelulla voi kuitenkin säästää huomattavasti, me esimerkiksi kokkasimme lähes kaikki ruokamme itse, kun siihen oli mahdollisuus :) Ja hyviä ruokia teimmekin! Ehkäpä koostetta niistä vielä tulossa...


Vaikka Zürich ei olekaan Sveitsin pääkaupunki, on se maan talouden ja tieteen keskus sekä asukasluvultaan suurin kaupunki. Zürichissa puhutaan sveitsinsaksaa, eli ystäväni sai toimia tulkkina :D Itsehän en puhu edes saksaa, mutta englannillakin kyllä pärjää. Kannattaa muistaa, että Sveitsi ei ole EU-maa, joten passi (jota en ihme kyllä edes Ranskasta tullessa tarvinut) mukaan! Rahakaan ei ole euro, vaan Sveitsin frangi - jouduin siis ensimmäisen kerran tänä keväänä miettimään vaihtokursseja ;)  

Kahvi on Sveitsissä niin hyvää // (sateinen) Grossmünster

Kuten todettua, alkulomani oli todella sateinen. Kävimme tuolloin eläintarhassa ja kiertelimme kaupunkia sateenvarjo kourassa. Kävimme keskustan kahdessa kuuluisassa kirkossa, Grossmünsterissa ja Fraumünsterissa, lämmittelemässä ja ihastelimme vanhan kaupungin kauniita rakennuksia ja pieniä mukulakivikatuja. Myös kuuluisa shoppailukatu, Bahnhofstrasse, tuli kierrettyä muutamaankin kertaan. Kadulta löytyy niin luksusmerkkejä kuin ihan ketjuliikkeitäkin, suosittelen ehdottomasti shoppailijoille!

Toinen vinkki shoppailijoille: luksus second hand. Kävimme second hand -liikkeessä nimeltä Jasmin, ja olin aika yllättynyt tarjonnasta. Vähän kirpparimainen liike piti sisällään mitä kauniimpia luksustuotteita aina Chanelista Vuittoniin. Rakastuin aika tulisesti ikkunassa komeilevaan Keepalliin, mutta pitkän hihnan puuttuminen (ja ehkä pieni budjettikysymyskin) sai minut jättämään sen liikkeeseen. Sveitsin hintatasolla second hand ei ole mitenkään halpaa lystiä sekään, mutta löytöjä voi tehdä huomattavasti edullisemmin kuin luksusliikkeistä. Ulkona söimme oikeastaan vain kerran, Euroopan vanhimmassa kasvisruokaravintolassa Hiltl:ssä (pahoittelen muuten, etten osaa taivutella näitä saksankielisiä sanoja). Ravintolassa on hauska kasvisruokabuffet, jossa ruoka maksetaan painon mukaan. Voin kertoa, että valikoimaa riittää vaativampaankin makuun! Ja nam, mitä herkkuja. Menee varmasti monelle liharuuankin nimeen vannovalle, osaa ruuista on nimittäin vaikea käsittää kasvisruuaksi ;)

Yhtenä iltana uskaltauduimme jopa ulos tuulettumaan ja kävimme paikoissa nimeltä El Lokal ja Cabaret Voltaire, kivoja istuskelupaikkoja molemmat!


Zürich-järven ja Limmet-joen rannat ovat itsessään jo kaunista seutua. Me otimme yksi päivä ratikan Kiinalaiselle puutarhalle, josta kävelimme hiljalleen takaisin keskustaan järven rantaa pitkin. Rantapromenadit olisivat olleet vielä hienompi näky aurinkoisella ilmalla, jolloin seutu onkin suosittua ajanviettoaluetta. Kuljimme rannan tuntumassa olevan asuinalueen läpi, ja kyllä siellä vähän raha tuoksui :D Oli meinaan semmoisia linnoja asuintaloina, että nekin ovat melkein nähtävyys itsessään. Nostokurkia näkyy myös kaupunkimaisemassa, sillä Zürichiin rakennetaan jatkuvasti uutta.

Terve vain tummat silmänaluset ja lomaturvotus...

Kävin myös tutustumassa ystäväni yliopistoon ja se oli aika siisti :) Zürichin yliopistot ovat maailmanlaajuisesti arvostettuja ja sen kyllä huomasi arvokkaiden rakennustenkin tunnelmasta. Ystäväni mukaan kursseilla on pääasiassa hyvät luennoitsijat ja opetus on laadukasta - tosin töitäkin joutuu tekemään eri tavalla kuin esimerkiksi Ranskassa (heh). Vinkkinä vain, jos joku miettii vaihto-opinnoilleen kohdemaata, tässä on aika kiva vaihtoehto ainakin CV:n kannalta ;)

Meillekin tämmöinen koulurakennus, kiitos!

Kalliissa hintatasossa on puolensa, Zürich on nimittäin todella siisti ja turvallinen kaupunki! Zürichin kohteista löysin hyvän jutun esimerkiksi täältä. Kaupungin läheisyydessä sijaitsee mm. Euroopan suurin vesiputous Rheinfall, jota emme tällä kertaa käyneet katsomassa, sillä vierailimme siellä juuri muutama vuosi sitten. Samalla reissulla esimerkisi Lindtin suklaatehtaanmyymälä tuli koluttua, nams! 

Suurin kiitos vielä henkilökohtaiselle matkaoppaalleni <3  

Emmi
You may also like:

6 comments

 1. Kiitos "raportista" ja matkavinkeistä! :) Hassua, miten nopeasti sitä tottuu euroon ja vasta oikeastaan muihin kuin euroa käyttäviin maihin mennessä sitä huomaa, miten paljon tuo yhteinen rahayksikkö auttaa. Nimim. Yritän epätoivoisesti saada onnetonta matikkapäätäni tajuamaan Ruotsin kruunun kurssia ennen kesäkuuta :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eipä mitään, kirjoittelen näitä myös omaksi ilokseni! Muistaa ehkä myöhemminkin, missä on tullut käytyä ;) Se on totta, tuli melkein avuton olo! Ranskassa kun ei ole täytynyt noita miettiä ja Italiaankin matkatessa rahayksikkö oli sama... Itse en varmaan tajuaisi sitä edes Ruotsiin matkatessa ennen kuin ihmettelisin niitä hintoja jossain kaupassa :D

   Ja kannattaa muuten maksaa kortilla kaikki mahdollinen, silloin saa melkeinpä parhaimman kurssin. En edes vaihtanut rahaa kertaakaan, kaiken käteisen otin sitten automaatista :)

   Delete
 2. Hei, löysin blogisi hetki sitten ja täytyy sanoa että olen jo jäänyt koukkuun :) Ihania matkajuttuja ja arkipäivän kuulumisia ja tietysti valokuvat on niin superlaadukkaita että juttujasi on kiva lukea!
  Aurinkoista kevään jatkoa sinne!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi, kiitos paljon piristävästä kommentistasi! Olen otettu kauniista sanoistasi :)

   Mukavaa kevättä myös sinne! :)

   Delete
 3. Tosi kiva postais, itse kävin pari vuotta sitten Zürichissä pidennetyn viikonlopun verran ja tykästyin kaupunkiin aivan täysin. Vaikka olikin hintatasoltaan aika tyyris niin voisin jopa suunnitella uutta reissua Sveitsiin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva, että pidit! Minulle jäi myös todella mukava fiilis Sveitsistä, ainoa pettymys oli tuo vähän sateinen keli (jolle nyt ei tietenkään mitään voi) :) Ja samoin, varsinkin vähän isommalla budjetilla voisin lähteä sinne takaisin vaikka heti!

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.