Täällä on kevät

Tuskin olen ainoa, jonka mielestä kevät on vähän myöhässä tänä vuonna? Vai tuntuuko se vain siltä, sillä odotin sen nyt ainakin tänne Keski-Eurooppaan tulevan vähän aikaisemmin kuin huhtikuun alussa. Joka tapauksessa, nyt se on täällä! Heräsin nimittäin eilen auringonpaisteeseen, jota jatkuikin koko päivän. Auringonpaiste oli enemmän kuin tervetullut, sillä viime aikoina täällä Kaakkois-Ranskassa on lähinnä satanut (kun taas siellä Suomessa kylvetty kevätauringossa, epäreilua...). 


Koska mielialani korreloi ulkona paistavan möllykän mukaan, oli minulla eilen poikkeuksellisen hyvä päivä. Hyvään päivään saattoi vaikuttaa myös se, että minulla oli vapaapäivä. Kävin heti aamusta salilla, minkä jälkeen pääsinkin paistattelemaan aurinkoon meidän pienelle parvekkeellemme. Voi sitä iloa, kun auringossa pärjäsikin topilla! Taisin saada ensimmäiset rusketustajatkin tälle keväälle :)


Myöhemmin päivästä kävin vielä kahvilla keskustassa. Lämpimän ilman myötä tämäkin kaupunki oli vihdoin herännyt henkiin! En ole nähnyt keskustassa koskaan niin paljoa väkeä ja elämää. Tykästyin heti tähän kaupunkiin paljon enemmän ja tuskin maltan odottaa kesää. Huomasin, että puihin oli tullut lehtiä ja heti kaikki näytti paljon kauniimmalta, myös ihmiset olivat ystävällisempiä. Harmi, etten tajunnut ottaa kameraa mukaan! Sen takia saattekin tyytyä näihin muutaman viikon takaisiin (jolloin aurinko taisikin viimeksi näyttäytyä...) kuviin, jotka ovat retkeltämme Bastillelle. Näistä kuvista on siis vielä edetty kevään suhteen ;)


Kuvassa näkyvä avenue on muuten Ranskan pisin ;) Sain myös aikamoisen tuulitukan näihin kuviin...


Viime kerralla tulimmekin Bastillelta alas rappusia pitkin. Arvaatteko monta niitä oli?


Poikaystäväni laskujen mukaan 1081! Vaikka tulimmekin ne vain alas (ylös kiipesimme maisemareittejä), kyllä siinä pohkeet vähän tärisivät lopuksi... Joku päivä vielä kiipeän ne ylös ;)


Mutta hetkeksi vielä Bastillelta eiliseen. Sain paljon energiaa keväisestä ilmasta, joten päätin, että minähän opin nyt ranskaa vaikka väkisin! Kävelin kirjakauppaan ja tempaisin sieltä mukaani myydyimmän ranskankielisen pokkarin. Kotona tutkailin tuota 7 ans après -nimistä kirjaa hieman tarkemmin ja kirjoittaja (Guillaume Musso) on ymmärtääkseni Ranskan suosituimpia tällä hetkellä. Itse kirja keroo, kuinka eronnut aviopari joutuu jälleen tekemisiin keskenään, kun heidän poikansa katoaa. Ilmeisesti siis jännitystä ja ehkä romantiikkaakin luvassa? Nopealla silmäilyllä kieli ei näyttänyt aivan mahdottomalta, mutta saa nähdä, miten minun käy... Haussa olisi myös hyviä ranskankielisiä sarjoja tai elokuvia, olisiko teillä mitään ideoita? :)

Semmoisia kevätkuulumisia tällä erää, toivottavasti viikko jatkuu yhtä energisenä!

Emmi


You may also like:

4 comments

 1. Kantsii myos lukea kirjoja ranskaksi jotka on jo lukenut muulla tutulla kielella. Sillai tietaa jo etukateen mita tapahtuu ja voi vahan "arvuutella" sanoja. Pysyy paremmin motivaatio jos ei tarvi lahtea takkuamaan joka toisen sanan kanssa :). (juoru)Lehdista taas loytyy puhekielista juttua.

  Joissain tositv-ohjelmissa tulee tapahtumien kulku tekstitettyna tiivistettyna ruudun alareunassa. Itse katsoin joskus star academya sanakirja kadessa ja tekstityksen kohdalla hurja selaus. Naissa ohjelmissa kun ei edes niin haittaa vaikkei koko ajan seuraa skarppina juonta :). Tsemppia kylla se siita!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Ella vinkeistä :) Juu, kyllä ne tekstitykset on vielä tässä vaiheessa ihan tarpeen... Tarvii katsella, jos joku kiva hömppäsarja löytyisi ;)

   Delete
 2. Vou mitä upeita kuvia! :)

  ReplyDelete

© Me Time. Design by MangoBlogs.