Ruokaloma

Minun piti alunperin tehdä juttu Lausannesta, mutta haluankin käyttää vielä vähän lisäaikaa kuvien muokkailuun ja läpikäymiseen. Kaupunki on niin kaunis, että se sen ansaitsee :) Saatte siis tähän väliin vilkaisun lomani ruokalistaan. 

Kuten aikaisemmin mainitsin, teimme aika paljon ruokaa itse. Sveitsissä juusto on älyttömän hyvää ja suurena juuston ystävänä tuli sitä syötyä melkeinpä päivittäin! Perinteinen sveitsiläinen ruoka on juustofondue tai raclette, näistä teimme tällä kertaa fondueta. Tosin ilman fonduepannua tai -haarukoita :D


Juustoon dippailimme sekä keitettyjä perunoita että leivän paloja. Italialainen valkoviini oli superhyvää sekin :) 

Juustojen lisäksi söimme lomani aikana paljon salaatteja ja pastaa. Salaattiin lensi fiiliksen mukaan milloin mitäkin: kirsikkatomaatteja, kurkkua, retiisiä, mansikoita, katkarapuja, mozzarellaa, kevätsipulia...


Jälkiruokia emme oikein tehneet herkkulakkoiluni vuoksi. Sen sijaan teimme pakastemansikoista todella hyviä mansikkamargaritoja jälkiruuaksi (tai ihan muuten vain) ;) Ainoa leivonnainen, jonka itselleni sallin, on kunnon croissant. Rakastan kroisantteja, mutta arkiruokavaliooni ne eivät kuulu. Lomalla saatan kuitenkin palkita itseni tällä herkulla. Tai itse asiassa tällä kertaa ystäväni palkitsi minut yllätysaamiaisella!


Itselleni ruuat olivat aikamoista vaihtelua proteiinipitoisempaan arkiruokaani, mutta vaihtelu virkistää. Tulipahan taas hetkeksi hiilarivarastotkin täyteen :) Vaikka lakkoon luokitellut herkut olivatkin nounou, niin nämäkin ruuat olivat jo tarpeeksi herkkuja minulle, niin harvoin nimittäin pastaa, vaaleaa leipää tai edes juustoa syön. Ja tulihan taas huomattua, miksi nämä jäävät arjessa vähemmälle, sillä koko loman ajan olin turvonnut kuin ilmapallo (:D). Onneksi muutaman päivän normaalin ruokavalion jälkeen vaakakin näyttää jo tutumpia lukemia!

Mukavaa alkavaa (ja tynkää?) viikkoa kaikille!

Emmi
You may also like:

4 comments

 1. Hyvännäköinen salaatti! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, voisin syödä salaattia jatkuvasti :D Varsinkin noita katkarapuja, nams!

   Delete
 2. Oi voi voi...! IHANAN näköistä!! :)

  ps. blogissani on sinulle tunnustus!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, lomaruokiin tulee yleensä panostettua vähän enemmän :) Oi, ihana kuulla!

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.