Nail biter

Olen mahdoton kynsienpureskelija. Tai siis olin. Päätin nimittäin uutena vuotena, että tänä vuonna vihdoin lopetan kynsien pureskelun. Uskokaa tai älkää, mutta kaikkea on kokeiltu tässä vuosien varrella, niin sitä pahan makuista ainetta (siihen makuun kyllä tottuu) kuin rakennekynsiäkin (kestivät ehkä kaksi viikkoa). Eipä nuo konstit auta, jos ei oikeasti päätä lopettaa.


Joku siellä varmasti naureskelee kynsieni "pituudelle", eihän nämä nyt ole pitkiä nähneetkään (:D). Mutta minun mittakaavassani tämäkin on jo suuri askel eteenpäin. Koko alkuvuotta en ole sentään näitä kynsiä kasvatellut, muutama sortuminen on matkan varrella tapahtunut... Mutta nyt olen jo ainakin kuukauden pysynyt tarkasti kynsistä erossa ja tulen jatkossakin pysymään!


Jos nyt jotain vinkkejä haluan kynsiään kasvattaville antaa, niin kannattaa käyttää värillistä kynsilakkaa. Siitä nimittäin huomaa heti, jos kynsiä on pureskeltu ;) Kaunis väri myös motivoi pitämään kynnet koskemattomina. Itse olen todennut tuon Sephoran kynsilakan hinta-laatu-suhteeltaan mainioksi. Väriksi pyysin alunperin oranssia, mutta tämä on jossain valossa melkeinpä pinkki. Pidänkin siitä kovasti juuri tuon värin monivivahteisuuden vuoksi.


Muutkin musthave-tuotteeni ovat Sephorasta, hauskasti saman sävyisinä. Vinkkiä asetonittomaan kynsilakanpoistoaineeseen ja lasiviilaan sain esimerksiksi Jonnan kattavasta kynsitietoiskusta. Hihii, muistan vieläkin sen päivän, kun astelin sisään Sephoraan, enkä löytänyt mistään kynsilakanpoistoaineita. Avulias myyjä tuli tarjoamaan apua, mutta enhän minä raukka tiennyt yhtään, mikä on kynsilakanpoistoaine ranskaksi. Sain siinä sitten hetken hetken viittoa ja elehtiä ennen kuin saavutettiin yhteisymmärrys tässäkin asiassa...


Muita ahkerassa käytössä olevia tuotteita ovat tietenkin käsirasva sekä kynsinauhaöljy. Kynsinauhani ovat edelleen aika kuivat, mutta yritän öljytä niitä säännöllisesti tällä Mavalan kynsinauhaöljyllä. Ei siis mitään supertuotetta omasta mielestäni, mutta sillä mennään nyt. Samalta merkiltä käytössä ovat myös nudelakka (kun värillinen alkaa ottamaan päähän...) ja päällyslakka. Mavalan lakkoihin verrattuna Sephora tuntuu laadukkaammalta, vaikka onkin suunnilleen saman hintainen.


Kynsiin (kuten moneen muuhunkin asiaan) voi vaikuttaa myös sisältä päin, eli syömällä monipuolisesti ja varmistamalla tarvittavat rakenneaineet :) Muita vippaskonsteja kynsien pureskelun lopettamiseen minulla ei valitettavasti ole. Itsekuria, itsekuria... Jos ei mikään muu auta, niin kokeile Googlen kuvahakua hakusanoilla "nail biter", "kynsien pureskelu" tai vastaava. Niiden kuvien jälkeen ei teekään mieli hetkeen kynsiin koskea...

Emmi


You may also like:

5 comments

 1. Heippa! Mäkin tykkään Sephoran lakoista, mutta noin 10 lakkapullon tuoman kokemuksen perusteella minusta niissä on aika paljon "yksilökohtaisia" eroja. Mutta hinta-laatusuhde on tosiaan yleensä aikas hyvä. Sephoran lakat peittävät yleensä yhdellä kerroksella, toisin kuin esim. Essiet tai Opit. Tykkään kyllä myös Mavalan lakoista, mulla kynsien väri vaihtuu lähes päivittäin, joten pieni pullo tuntuu jotenkin kätevältä. Lakan kestävyys ei sinällään ole mulle erityisen tärkeää, sillä kyllästyn väriin yleensä parissa päivässä. ;)

  Oletko koskaan kokeillut kynsien pureskeluun mielikuvaharjoittelua? Esim. että mietiskelet, että kynsien alla on matojen munia? Eikös niitä voi periaatteessa siellä olla, ainakin jos harrastat puutarhanhoitoa ilman hanskoja? ;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei! Kiitos mielipiteestäsi, minulla ei nimittäin vielä hirveästi kokemusta ole kynsilakoista :) Esimerkiksi Essiet ja Opit ovat vielä testaamatta, sillä kynteni ovat ennen jääneet aika vähälle huomiolle... Sephoraan päädyin puolivahingossa, kun sain pullon hankkiessani kanta-asiakaskortin. Ehkäpä juuri se lakan peittävyys siinä tuntui laadukkaammalta verrattuna aikaisempiin kokemuksiin :)

   Tuo mielikuvaharjoittelu kuulostaa mahtavalta! Sitä vähän hainkin noilla ällöttävillä kuvahauilla, mutta madot toimivat varmasti yhtä hyvin ;) Kiitos vinkistä!

   Delete
 2. Pureskelusta olen päässyt eroon, mutta sen tilalle on tullut toinen huono tapa, kynsien "repiminen". Siis sillä tavalla, että jos kynteen tulee pienikin halkeama tai vastaava niin kynsi pitää yrittää repimällä saada tasaiseksi. Tietäähän sen miten siinä käy.. Oonkin koittanut pitää koko ajan kynsiviilaa mukana!

  Tuo värillinen lakka on kyllä mainio vinkki ja toimii ainakin mulla! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneksi kynteni eivät ole vielä lohkeilleet (mitä ihmettelen suuresti!), voin niin kuvitella myös itseni repimässä niitä. Kynsiviila onneksi auttaa, kunhan sitä vain muistaa kantaa mukana :)

   Värillinen lakka on kyllä hyvä konsti, sitä lakkaa vaan pitää korjailla tarpeeksi usein, ettei senkin lohkeilu ala ärsyttämään. Silloin nimittäin rupean repimään niitä lakkoja kynnestä...:D

   Delete
  2. Sama vika, alan repiä lakkoja kynsistä. Lisäksi mulla on liuskoittuvat kynnet ja jos niissa ei oo lakkaa niin liuskoitan niitä entisestään. Ei oo helppoa. :D

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.