Maailman nopein kampaajakäynti

Olen täällä puoliksi tietoisesti vältellyt kampaajalla käymistä. Hiuksiani oli leikattu viimeksi noin puoli vuotta sitten ja se kyllä näkyi latvoissa! Eilen päätin vihdoin istua kampaajan penkkiin ja näin siinä sitten kävi...


Kuten kuvista näkee, latva oli ennen todella huonokuntoinen ja kuiva. Otin pienen riskin käydessäni viimeksi kampaajalla Kiinassa, meillä ei nimittäin ollut yhtään yhteistä kieltä kampaajan kanssa. Kiinalaisilla on todella paksut hiukset, joten kampaajat (jotka ovat muuten melkein kaikki siellä miehiä!) ovat tottuneet ohentamaan niitä. Minähän en mitään ohennuksia todellakaan olisi tarvinnut, mutta kauhukseni huomasin noin puolet hiuksieni paksuudesta jääneen kampaamon lattialle... No eipä siinä enää itku auttanut. Onneksi sentään hinta (noin kolme euroa) ei hirveästi kirpaissut.

Tällä kertaa siis pyysin ilman kerrostusta, mahdollisimman selkeästi artikuloiden. Sain mitä tilasin, nimittäin suoran linjan. Tosin mikä siinä on, että kampaajat leikkaavat aina omasta mielestäni liikaa? Pyysin taas muutamaa senttiä, mutta tuloksena niitä lähti ainakin viisi, jos ei kymmenenkin! Saa taas hetken totutella elämään lyhyemmän hiuksen kanssa, mutta ainakin latva tuntuu paljon terveämmältä nyt :)


Muuten kampaajakokemus ei ollut mitenkään ihmeellinen. Täällä ei tarvitse aina varata aikaa kampaajalle, minäkin varasin samana päivänä ajan parin tunnin päähän. Kampaajani oli kyllä aikamoinen saksija, koko hoitoon (pesu, leikkaus, kuivaus) meni nimittäin vain 20 minuuttia! Minua ei haitannut yhtään, jäipähän enemmän aikaa kauniista päivästä nauttimiseen :) Mutta niille, joille kampaajakäynti on rentoutumishetki, en ehkä suosittelisi kyseistä kampaamoa.

Ranskassa kannattaa olla tarkkana hintojen kanssa ja kysellä etukäteen. Listahinnat ovat nimittäin suuntaa-antavia, toisin sanoen ihmisiä vaan yritetään huijata niillä. Olen aina katsonut, että hinnaston mukaan leikkauksen saisi noin 10-20 eurolla (mikä olisi siis todella edullinen), mutta kysyttäessä hinta on ollut jotain aivan muuta.

Nyyh, pikkuisen on kyllä ikävä pidempää hiusta, kun näitä kuvia katselee :( Mutta äkkiä ne kai taas kasvavat... 

Emmi
You may also like:

7 comments

 1. Ranskassahan on ymmärtääkseni käytäntö, että esim. pesusta ja hiuksiin laitettavista aineista veloitetaan erikseen, kun ne Suomessa pääsääntöisesti taitavat kuulua hintaan. Jospa ne listahinnat on pelkän työn mukaan eli vaikkapa leikkaus on pelkkä leikkaus ja that's it?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuulostaa loogiselta, mutta silti vähän oudolta verrattuna totuttuun. Kysyin yhdestä kampaamosta pelkkää leikkausta (ilman pesua jopa) ja halvin hinta oli silti 40 euroa, vaikka listalla luki jotain 10-20 euron luokkaa. Jäi sinne kyllä menemättä :D Tuolla ainakin jokin "hienompi kuivaus" olisi maksanut lisää, mutta tyydyin ihan "luonnolliseen kuivaukseen" ;)

   Delete
 2. Minusta ne näyttävät oikein hyviltä! :) Mutta tiedän kyllä tunteen, samainen juttu kävi minulle kerran Italiassa. Ajattelin vain, että huonokuntoiset latvat olisi kiva saada pois, mutta kampaajalta lähtiessäni hiukset olivat ainakin 10cm lyhyemmät ellei enemmän. Onneksi ne kasvavat takaisin! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sarafina, ehkä ne eivät olekaan niin pahat :) Kai sitä aina itse on vähän turhankin kriittinen!

   Delete
 3. Apua, onnistuin vahingossa poistamaan viimeisen kommentin! Mutta kiitos kovasti kommentistasi, minustakin hiukset ovat näin paljon terveemmän oloiset :) Ja kaipa ne siitä kasvavat, kun malttaa odotella...

  ReplyDelete
 4. noi on mun mielestä just ihanat nuo huikset, itekkin pitäis varmaan käydä napsimassa kymmenisen senttiä pois latvoista :)

  http://ellysin.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, alan itsekin tottumaan niihin! Kannattaa kyllä, leikkaus tekee hyvää latvoille :) Hiukset tuntuvat kaksi kertaa paksummilta nyt!

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.