Päivä 3: Bordeaux

Kolmannen reissupäivän aamuna suuntasimme heti junalla kohti Bordeauxia, jonne matka Toulousesta kesti muutaman tunnin. Meillä ei ollut etukäteen majapaikkaa, vaan suuntasimmekin heti turisti-infoon sellaista kyselemään. Pienen tiedustelun jälkeen päädyimme ihan vain nuorisohostelliin, Auberge de la Jeunesse de Bordeaux (lisätietoa) -nimiseen tarkalleen. Koska Ranskassa oli yleinen lomaviikko, hotellit olivat suhteellisen kalliita, ja meille kelpasi vähän vaatimattomampikin majapaikka. Hostelli sijaitsee lähellä rautatieasemaa, mutta parin kilometrin päässä keskustasta. Jaksoimme kuitenkin hyvin kävellä aina keskustaan, lukuun ottamatta viimeistä iltaa, jolloin sorruimme ratikkaan.


Ensimmäisen kerran kävelimme keskustaan joen rantaa pitkin. Päivä oli kaunis ja jokea vierustaa puistomaiset alueet, joten mikäs siinä kävellessä! Kävimme myös katsastamassa kuvassa näkyvän kirkon, St. Michel nimeltään. Tosin vain ulkopuolelta, sillä täällä näitä kirkkoja riittää! Puistossa oli ihmisiä harrastamassa jos jonkinlaisia aktiviteetteja. Kertokaahan, mikä laji tuo pyörä + maila + pallo on?


Yksi nähtävyys Bordeauxissa on tämä kuvan silta, Pont de Pierre. No, kyseessä on silta, enkä kokenut sitä mitenkään kovin erikoiseksi. Mutta kun se matkan varrelle kerran osui, niin kävimme sitäkin ihmettelemässä.


Jatkoimme rantaa aina Place de la Bourselle asti. Tunsin oloni hieman huijatuksi, sillä nyt komeiden rakennusten edessä ei ollutkaan vettä, joka kaikissa kuvissa heijastaa nämä rakennukset upeasti (jos ette usko, niin googlettakaa vaikka). Murr! Tosin olin niin laiska, etten edes jaksanut ottaa selvää, koska sitä vettä siellä on. Puoliksi oma vika siis. Alla olevassa kuvassa näkyy hyvin "jalusta", missä vettä pitäisi käsittääkseni olla. Sitä kutsutaan myös nimellä Miroir d'eau, vesipeili.


Istuttuamme aikamme läheisessä puistossa lähdimme etsimään lounaspaikkaa. Ranskassa (tai ainakin Bordeauxissa) kannattaa olla hereillä ranskalaisten lounasaikaan, noin klo 12-14. Me emme tietenkään olleet, vaan haimme paikkaa kahden aikaan, jolloin kaikki lounasmenut olivat jo loppumassa ja ravintolat sulkemassa oviaan. Lounasmenut kyllä kuulostivat hyviltä, alku-, pää- ja jälkiruoka noin 15 euron hintaan, osaan kuului vielä juomakin.

Päädyimme lopulta vaan johonkin paikkaan, joka ei ollut sulkemassa. Tässä tapauksessa Karl-nimiseen ravintolaan. Kuvittelin tilaavani suolaista piirakkaa, mutta se osoittautuikin voileiväksi! Eipä ollut kovinkaan vakuuttava ruokakokemus tämäkään... Mutta joimme sentään ravintolassa todella hyvää valkoviiniä, joka taisi maksaa yhdeksän euroa pullo. Viini ei todellakaan ole täällä hinnalla pilattua. 

Lounaan jälkeen lähdimme seikkailemaan vanhan kaupungin kaduille, eikä Bordeauxin arkkitehtuuria turhaan kehuta! Pidin kovasti kauniista rakennuksista, pikkukatujen tunnelmasta ja pienistä putiikeista. Yhdestä pikkuputiikista sattui löytymään jotain suomalaista... 

  
Suuntasimme Hôtel de Villelle ja Cathédrale St. Andrélle, näiden läheisyydessä on todella kaunista! Kiersimme katedraalin, joka on upea sekin. Koska päivä oli upea, auringonpaisteinen ja lämmin, istuimme nauttimaan viiniä aukiolla olevaan kahvilaan. Terassilla oli hauska tarkkailla ihmisiä viinilasin äärellä :)

 

  Hei, miksi Suomen kirkoissa ei ole näitä tuoleja, vaan kovat ja epämukavat penkit?


Oli jännä tunne tulla aurinkoiselta, vilkkaalta ja eloisalta kadulta kirkon viileyteen ja hiljaisuuteen. Pidin kovasti tästä kontrastista ja nautin pienestä "rauhoittumishetkestä" ennen kauniiseen ulkoilmaan paluuta. Jostain syystä pidän kovasti kynttilöistä ja tunsin itseni vähän pösilöksi, kun kirkoissakin kuvailin varmaan eniten kynttilöitä ;) Niissä vain on oma tunnelmansa!


Kun olimme aikamme istuskelleet, päätimme lähteä kohti hostellia hieman levähtämään ennen illallista. Kuvailin illan asuani tyylikkäästi peilin kautta, eipä mitään kovin erikoista valikoitunut päälle. Luottojuttuja, kuten reissussa on tapana :) Nuo Zaran rennot farkut ovat taas päässeet lämpimämpien kelien myötä käyttöön. Ja tuosta kulahtaneesta bleiseristäni minulla on muutama sana sanottavana, siitä lisää myöhemmin...


Koska olimme Bordeauxissa, melkein meren rannalla, päätimme, että mereneläviä on nyt testattava! Kumpikaan meistä ei ollut maistanut ennen ostereita (miten se on mahdollista, en tiedä?), joten halusimme niitä. Päädyimme suhteellisen lähellä olevaan ravintolaan nimeltä le Plana ja tilasimme paikasta kokoelman erilaisia mereneläviä. Tosin simpukoiden syöminen koteloistaan tuotti hieman vaikeuksia, kunnes viereisessä pöydässä olevat ystävälliset paikalliset neuvoivat meitä syömään niitä (taisimme näyttää tarpeeksi epätoivoisilta).


Kuvassa ei ole oliiveja, vaan simpukoita...


Juteltuamme paikallisten kanssa saimme kuulla, että ravintola on todella hyvä ja pidetty Bordeauxissa. Nappivalinta siis! Ravintolan tunnelma ja sisustus ei ollut mitenkään erikoinen, mutta ainakin siellä oli paljon ihmisiä ja hintataso kohdillaan. Ystävällisen pöytänaapurit vielä lahjoittivat meille loput viinipullostaan lähtiessään ;)

Minulla ei reissuilla ole mitään hirveätä hinkua yöelämään ja nytkin päätimme palata hostellille nukkumaan :) Varsinkin tällaisilla "kiertelymatkoilla", kun on koko ajan liikenteessä, niin untakin tarvitsee erilailla! Mieluummin käytän ne vuorokauden tunnit tehokkaasti uusia paikkoja ihmetellen ;)

Onko jollain kokemuksia Bordeauxista? Olimme kaupungissa tosiaan muutaman päivän, joten mm. viinitilavierailusta tulee vielä oma juttunsa!

Mukavaa alkavaa viikonloppua :)

Emmi

 
You may also like:

2 comments

 1. Tuohon vesipeiliin lasketaan vesi vasta joskus keväällä jolloin kersat ja koirat saa siinä riehua. Silloin tasaisin väliajoin maassa olevista rei'istä suihkuaa tai pulppuaa vettä ja joskus saattaa nähdä sellaisen unenomaisen "höyryn" nousevan, näitä kuvia varmaan löytyy googlesta esim. Place de la Boursella sijaitsee muuten Suomen Konsulaatti tai olen itsekin siinä parin metrin päässä töissä. Meidän keittiö on kyllä just toi joka menee kiinni jo klo14 :)

  Kiva että päädyitte Planaan! Sen omistaja on mun tuttuja ja siellä olen käynyt syömässä muutamat kerrat. Just hyvä laatu-hintasuhde mielestäni ja aika kattava ruokalista. Oliivisimpukat on muuten nimeltään "bigourneaux", en löytänyt suomennosta :) Mitäs tykkäsit ostereista? Itse tykkään tosi paljon, mutta useat ei voi niitä sietää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, katselinkin niitä kuvia leikkivistä lapsista ja muutenkin kauniista vesiheijastuksista ja höyryistä! Olisi vaan pitänyt ottaa vähän paremmin selvää ;) Mutta eipä tuo nyt niin haitannut.

   Hei, hauska sattuma! Tosiaan valittiin fiiliksen mukaan joku kivan oloinen paikka läheltä ja toi oli kyllä hyvä :) Ja mietinkin, että olisi pitänyt ottaa ylös noiden simpukoiden "lajit", niin voi niitä jatkossakin uskaltaa tilata. Tykkäsin ostereista, mutta aika voimakkaasti niissä maistuu merivesi. Yleensä kyllä tykkään kaikista merenelävistä :)

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.