Päivä 1: Toulouse

Huh, reissusta on selvitty ja maistuihan taas unet omassa sängyssä! Ajattelin pilkkoa matkatarinaa osiin, ettei tästä täyttä romaania tule. Niin paljon kuitenkin viiteen päivään mahtui koettavaa ja jaettavaa. Pahoittelen jo etukäteen kuvien paljoutta, yhteensä reissusta tuli napattua tuhat kuvaa ja lähde nyt niistä sitten karsimaan...;)

Aloitetaan siis Toulousella, josta kerroinkin jo hieman täällä. Toulousessa yövyin tuttuni luona, joten majapaikoista en osaa vinkkiä antaa. Matka Toulouseen kävi kätevästi bussilla (Valenceen asti) ja junalla (vaihto Montpellierissä). Valencen juna-asema oli aika huikea, kuin lentokenttä! Montpellierin jälkeen junan ikkunasta pääsi ihastelemaan Välimerta auringonpaisteessa :) 

Toulousen keskusta on kaunista aluetta, ainakin Grenobleen verrattuna rakennukset ovat keskimäärin paremmassa kunnossa. Tiiliarkkitehtuuri näkyy ja suurin osa rakennuksista on oikeasti vaaleanpunaisia! Muutenkin rakennukset ovat saman tyylisiä keskenään ja muodostavat yhdessä kauniin kokonaiskuvan keskusta-alueesta. Oman lisänsä tuo leveä joki, jonka rannat ovat kesällä suosittua ajanviettoaluetta.


Mitään kovin erikoista nähtävyyttä Toulousesta ei löydy. Vierailimme ensimmäisenä basilika Saint-Serninillä, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Kirkko on niin valtavan kokoinen, ettei sitä voi mitenkään kuvista hahmottaa. Minuun se teki kyllä iltavalaistuksessa vaikutuksen, mutta niin tekivät lähes kaikki vierailemamme kirkot. Miten melkein tuhat vuotta sitten tällainen onkin saatu pystyyn...


Kirkolta jatkoimme Place du Capitole -nimiselle aukiolle kaunista katua (Rue du Taur) pitkin. Katu oli mielestäni kaunein koko keskustassa, sen varrella oli putiikkeja ja kahviloita. Aukio on myös viihtyisä ja vierailimme myös Capitolessa, mikä on kaupungin hallintorakennus, mutta lisäksi siellä sijaitsevat kauniit "historialliset salit". Pääsy saleihin on ilmainen ja ne ovat täynnä upeita maalauksia ja yksityiskohtia.

 
Minullekin tämmöinen pyörä! :) Alemmassa kuvassa näkyy hyvin punatiiliarkkitehtuuri. Tämän tyylisiä rakennuksia löytyi siis paljon aivan keskustasta.


Saleista löytyi myös paljon peilejä, joiden kanssa pääsi leikkimään ;) Ja maalauksista löytyi vaikka mitä tarinoita, kun niitä tarkemmin tutki. Todellakin vierailun arvoinen paikka, suosittelen lämpimästi!Turistikierroksemme jälkeen halusimme etsiä mukavan kahvilan ja onnistuimmekin löytämään varsinaisen helmen! Flower's cafe on todella ahdas kahvila, mutta kun on saanut itselleen pöydän (se ei ole aina helppoa...), on tunnelma mukava ja mikä tärkeintä, ruoka älyttömän hyvää. Maistoimme vain paikan leivoksia, mutta sieltä saa myös suolaista ruokaa. Olen erikoistunut näihin sitruunatorttuihin... Happaman ja makean yhdistelmä on vain niin omaan makuuni!Näkymät ikkunasta olivat myös tunnelmalliset :) Kuten kuvasta näkyy, ilta hiipi jo Toulouseen ja lähdimmekin seuraavaksi ihmettelemään joenrantaa iltavalaistuksessa. Ensimmäisenä päivänä säästimme illallisen kanssa, sillä nälkä ei vielä kahvilan jälkeen ollut, ja kämpällä oli hyvät ruuanlaittovälineet. Teimme siis sen itse opiskelijabudjetilla ;)


Niin on saatu ensimmäinen päivä pakettiin! Matkustelu on kyllä ihanaa, mutta niin on kotiin palaaminenkin. Nautin siitä, että sain tänään nukkua pitkään ja on vielä vapaapäivä ennen täysin arkeen palaamista. Nyt taas nauttii sunnuntailenkistäkin eri tavalla, kun ei ole viikolla päässyt pahemmin "kunnolla" urheilemaan ;) Vaikka käveltyä tulikin enemmän kuin tarpeeksi!

Mukavaa sunnuntaita!

Emmi
You may also like:

4 comments

 1. Oih, ihania kuvia, täällä tuiskun ja myrskyn keskellä haaveilee vain tuollaisista ihanista pikkukaduista ja kauniista rakennuksista ja sitruunatortuista... Ihanaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, kiitos Kelli :) Kyllä se kevät vielä sinnekin tulee! Ja ainahan voi tehdä pienen viikonloppureissun jonnekin etelämpään ;)

   Delete
 2. Kiva pikku opas Toulousesta! En ole vielä(kään) koskaan saanut aikaiseksi siellä vierailtua vaikka monta kertaa olen meinannut/halunnut. Voisin tästä raapustaa hieman vinkkejä ylös.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Sieltä ei tosiaan pitkä matka Toulouseen ole, joten suosittelen ;) Kunhan et eksy vahingossa siihen ravintolaa, josta kerroin tuossa Carcassonnen jutussa, oli nimittäin hirveää ruokaa :D

   Olisi hauska myös kuulla, mitä mieltä oot noista Bordeauxin kohteista :) Sinulla kun on varmaan vähän enemmän näkemystä!

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.