Opintoni

Ajattelin muutaman sanan sanoa opinnoistani täällä Ranskassa, sitähän varten minä täällä olen.

Opiskelen Suomessa tuotantotaloutta yliopistossa ja valmistun diplomi-insinööriksi. Se, millaisiin töihin valmistun, on vielä itsellenikin hieman hämärän peitossa. Aika näyttää ;) Menossa on nyt neljäs vuosi Tampereen teknillisessä yliopistossa, tuttavallisemmin TTY:llä, jossa olen viihtynyt paremmin kuin hyvin. Ala on juuri omani, yhdistelmä tekniikkaa ja taloutta.

Ranskassa opiskelen Génie Industriel-nimisessä yksikössä Grenoble INP:llä. INP on teknillinen grande école, eli käytännössä yliopisto, johon käydään ensin kaksi vuotta valmistavia opintoja. Grande écolet ovat täällä vähän "parempia" yliopistoja, johon siis on pääsykokeet valmistavien opintojen jälkeen. Näiden lisäksi Ranskassa on yliopistoja, jonne ei ole pääsykokeita, eikä valmistavia opintoja. Valmistavien opintojen takia itse koulussa opiskellaan vain kolme vuotta (vrt. Suomessa viisi vuotta) ja vuosikurssit menevät eri tavalla. Opiskelen täällä kakkosvuoden kursseja, vaikka Suomessa menossa on jo neljäs vuosi.

Kuvassa matemaattisin kurssini, gestion des stocks

Opiskelen Ranskassa ranskaksi, mikä toisinaan tuottaa hankaluuksia. Itse asiasisältö täällä ei kuitenkaan ole (vielä ollut) vaikeaa. Kurssit ovat keskimäärin hieman teknisempiä kuin Suomen tutalla, mutta yritin valita joukosta ne pehmeämmät kurssit. Opiskelen täällä mm. varaston ja toimitusketjun hallintaa, tuotteiden ympäristö- ja käyttäjänäkökulmia, projektijohtamista, innovointia, muutosjohtamista ja kieliä. Erityisesti espanjan opiskelu ranskaksi on hauskaa...

Kyselkää ihmeessä, jos herää kysymyksiä tutasta, Ranskan yliopisto-opinnoista tai muista opiskeluteemoista, yritän vastata parhaani mukaan!

Emmi


You may also like:

2 comments

 1. Studying in French sounds interesting, did you study he language many years in school or did coursed before you went to France? I studied French many years, but forgot basically everything.:(

  ReplyDelete
  Replies
  1. It is interesting but also hard. I've studied the language for almost ten years but I don't speak it very fluently. It is easy to forget if you don't use it often :/ In Finland, I didn't speak French at all and here I found it very difficult to speak at first.

   I hope you'll have a chance to use your French skills! :)

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.