Muutama sana urheilusta Ranskassa

Ajattelin kirjoitella vähän sydäntäni lähellä olevasta aiheesta, mistä en vielä hirveästi ole täällä kirjoitellut. Nimittäin urheilusta. Urheilu on kuitenkin niin suuri osa arkeani, että koen mukavaksi jakaa täälläkin palan siitä :)

Aloitetaan ranskalaisten liikuntatottumuksilla. Perustan havaintoni enimmäkseen opiskelijoista saamaani kuvaan, joten mikään absoluuttinen totuus ei toki ole kyseessä :)  Olen täällä Grenoblessa huomannut, että talviurheilu (lue: laskettelu) on täällä se juttu. Kumma juttu, sillä naapurista löytyy kasa vuoria. Muutkin vuoristoaktiviteetit ovat kyllä suosiossa, mutta laskettelu on se juttu. En ole kulkenut varmaan yhtäkään ratikkamatkaa niin, etten olisi nähnyt jonkun matkustajista kantavan suksia tai lumilautaa, hassua. Muutama laskettelujuttu löytyy minultakin tuolta liikunta-tunnisteen alta. 


Yliopistoni tarjoaa jonkin verran urheilumahdollisuuksia, mutta ne painottuvat joukkuelajeihin. Olen aina ollut yksilöurheilija, joten koen epämiellyttäväksi tunkea yhtäkkiä koripallo- tai vaikka lentopallojoukkueeseen. Oikeasti olen myös aika tumpelo pallojen kanssa :D Golf-pallo taitaa olla ainoa, johon vapaaehtoisesti otan kontaktia... Ensimmäisenä etsinkin täältä itselleni kuntosalin ja kohtuuhintainen sellainen löytyi onneksi aika nopeasti, vieläpä suhteellisen läheltä.

Vaikka täällä siis ollaankin urheiluhenkisiä, kaipaan välillä suomalaista fitness-hypeä. Okei, vahvasti sanottu, mutta täällä ei esimerkiksi tunneta konseptia nimeltä les Mills. Siinä missä Suomessa ryhmäliikuntatunneilla oikeasti hikoillaan, täällä opetellaan askelkuvioita ja aerobicataan. Kävin muutaman ryhmäliikuntatunnin ja se riitti minulle, jouduin nimittäin juomatauoilla pomppimaan askelluslaudalle, että sain edes hien pintaan. Pikkuisen lisää tekemisen meininkiä minulle, kiitos :D  


Tuntuu, että kuntosalin ryhmäliikuntatunnit ovat jääneet jonnekin kasarimeininkiin. Toisaalta, täällä näkee todella harvoin ylipainoisia ihmisiä, ranskalaiset ovat oikeasti aika pieniä. Ehkäpä heille ei sitten ole tarvetta urheilla hiki hatussa? Mites ne muut terveysvaikutukset? Tai vaikka vaan se, että liikunnasta tulee hyvä mieli? Ilmeisesti liikuntakulttuuri täällä on vaan hyvin erilainen. Tytöt eivät myöskään käy salilla. Minuakin katsotaan välillä vähän vinoon, kun ähistelen siellä tankojen ja painojen kanssa.

Tärkein asuste salilla? Sukat, luonnollisesti...
Mitä tulee omiin liikuntatottumuksiini täällä, kuntosali ja lenkkeily riittävät hyvin. Kuntosaliurheilusta olen innostunut kunnolla vasta viime aikoina, lenkkeily nyt on ollut osa arkeani nin kauan kuin vain muistan. Teen kuntosalilla tällä hetkellä kolmijakoista ohjelmaa, joka keskittyy nyt entistä enemmän ylävartaloon. Jaloissa massaa nimittäin on jo mielestäni aivan tarpeeksi (tosin ei pelkkää lihasta...). Tein aikaisemmin kaksi jalkapäivää viikossa, mutta huomasin pian, etteivät jalkani ehtineet palautua lenkille ja lenkeillä jalkojani jopa särki. Nyt minulle riittää hyvin yksi jalkatreeni viikossa, niin jaksaa juostakin :) 


Lenkkipolkuja olen täällä aikaisemminkin hehkuttanut, vuoristomaisemissa ei ole valittamista! Vaikka olenkin tällä hetkellä tyytyväinen liikuntamahdollisuuksiini täällä, niin välillä kaipaan suomalaiselle kotisalilleni, erityisesti ryhmäliikuntatunneille. Jos saisin päättää, niin korvaisin mielelläni intervallilenkit Combatilla ja muutaman peruskunnonkin vaikkapa Spinningillä ;) Monipuolisuus nimittäin tuo urheiluun sitä mielenkiintoa!

Voisin kirjoittaa urheilusta vaikka kuinka paljon, sen verran "hurahtanut" olen... Ehkä kuitenkin jätän tällä kertaa tähän, kyselkää, jos jotain jäi vielä epäselväksi :) Millaisia liikuntatottumuksia teillä on?

Emmi


You may also like:

2 comments

 1. Huomasin Ranskassa asuessani saman, että erityisesti naisten osalta liikunta on lähes olematonta. Luin aikoinaan myös kirjan nimeltä "Ranskattaret eivt liho", jossa kerrottiin ranskalaisten naisten ruokailutottumuksista ja uskonkin, että se on osaltaan syynä siihen, että heidän ei "tarvitse" harrastaa liikuntaa. Oikeastaan ainoat tuntemani urheilevat naiset Ranskassa ovat nimenomaan expateja.

  Mulla on muuten sulle haaste blogissani, jos haluat sellaisen tehdä. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, kaipa ne tottumukset vain ovat hyvin erilaiset. Tuntuu, että Suomessa ollaan kyllä paljon edellä näissä liikunta- ja ravintoaiheissa... Pitäisi itsekin lukea kyseinen kirja. Katselen täällä aina kauhuissani, kun ihmiset syövät lounaaksi pelkkiä ranskalaisia ja valkoista leipää :D

   Kiitos haasteesta! Teen ehdottomasti, kun vaan ehdin :)

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.