(Epä)terveellisiä pannukakkuja

Blogeissa on viime aikoina näkynyt paljon erilaisia rahka-kananmuna-terveyspannukakkuja. Itsekin kokeilin paljon hehkutettuja "sekoita vain banaani ja kananmuna"-lettusia, mutta eihän niillä nyt ketään huijaa! Sitten kun syödään pannareita (omassa tapauksessani siis todella harvoin), niin syödään nyt edes kunnollisia ;) En näitä kuitenkaan suosittelisi kovin usein syötäviksi, joten arkipannareiksi terveysversiot lienevät parempi vaihtoehto.


Paistelimme torstai-illan iloksi ihan perinteisiä (amerikkalaisia) pannukakkuja kaapeista löytyvillä aineksilla. Lettusista tuli oikein kelpoja! Taikinaan päätyi jotakuinkin seuraavaa (sovellettu täältä).

6 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1,5 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa
5 dl maitoa (Ranskassa hieman rasvaisempaa ja muutenkin erilaista kuin Suomessa)
3 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
2 rkl sulatettua voita
3 rkl öljyä (meillä pähkinäöljyä)

Kuivat aineet sekoitetaan ensin keskenään ja joukkoon lisätään loput aineista. Helppoa ja yksinkertaista!

Taikinasta tuli lettusia pino, noin 20 kpl! Onneksi myös kämppis auttoi niiden tuhoamisesa, ja syötiin niitä seuraavana aamuna salienergiaksikin...


Meiltä ei valitettavasti sattunut marjoja kaapeista löytymään, niin oli keksittävä muuta pannarin kaveriksi. Oma suosikkini on yksinkertaisesti sitruunaa ja sokeria - kannattaa kokeilla! Ja ruokajuomaksi tietysti maitoa :)

Täällä paistaa tänään aurinko ja suunnitteilla olisi ulkoilulenkki kauniista ilmasta nauttien. Mukavaa viikonloppua kaikille!

Emmi You may also like:

2 comments

  1. Älä nyt! Mun mielestä ne "pelkkää kananmunaa ja banaania" -letut oli paaaaljon parempia kuin normaalit :) Oon tehnyt niitä nyt vaikka kuinka monesti ja välillä ne on jopa näyttäneet letuilta :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heh, itse ehkä tuskastuin eniten siihen rakenteeseen :D Mutta eivät ne toki pahoja olleet! Ehkä pitää antaa niille vielä uusi mahdollisuus ;)

      Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.