Day 2 in Disneyland

Toisena Pariisi-päivänä pääsin vihdoin kauan himoitsemaani Disneylandiin! Kai on ihan normaalia, että vielä parikymppisenä haluaa kuollakseen päästä Disneylandiin...? Päivä ei ollut kaunein mahdollinen, oikeastaan pilvistä aamusta iltaan, mutta minkäs teit. Pilvinen sää yhdistettynä vähän hiljaisempaan vuodenaikaan takasi ainakin sen, ettei laitteisiin tarvinut koko päivää jonotella.


Disneyland sijaitsee noin 40 minuutin junamatkan päässä Pariisin keskustasta. RER-junan A-linjalla pääsee perille, Disneyland on kätevästi sen päätepysäkillä :) Valitettavasti "turistilippumme" eivät käyneet tähän junaan, joten jouduimme ostamaan erikseen liput, niiden hinta oli 7-8 euroa/suunta.


Matkalla Disneylandiin pysähdyttiin kuitenkin La Vallée Village -outlet-kylässä (toiseksi viimeinen pysäkki), josta olinkin saanut vinkkiä muista blogeista. Pidin kovasti kylästä ja ostin sieltä suurimman osan vähäisistä Pariisin ostoksistani, joista lisää myöhemmin. Kovin kauaa emme kuitenkaan kylässä viittineet viettää, sillä Disneylandiinkin piti varata aikaa. Outlet-kylän vieressä on myös ostoskeskus, mutta koska lähes kaikki samat ketjuliikkeet löytyvät myös Grenoblesta, en halunnut käyttää arvokasta aikaa siellä kiertelyyn. Pelkästään shoppailemaan tuleville suosittelen kyllä sitäkin lämpimästi :)


Funny story muuten tuosta kuvasta näkyvästä mukista. Unohdin Suomeen kaikki "termosmukini", jotka ovat normaalisti kovassa käytössä. Olen nimittäin todella hidas juomaan kahvia ja se ehtii aina jäähtyä (jopa mustana) ennen kuin saan sen juotua. Lisäksi mukilla on superkätevä ottaa esimerkiksi aamukahvi mukanaan luennolle. Olinkin tyytyväinen löytäessäni outlet-kylän Starbucksista sopivan kokoisen ja hintaisen yksilön. Vein sen kassalle ja kassaneiti täytti sen kahvilla, mutta laskutti pelkästä kahvista. No, tietysti rehellisenä asiakkaana huomautin asiasta ja sanoin haluavani maksaa myös mukin. Myyjä pyöritteli aikansa kassakonetta, kunnes totesi lopulta, että oli laskuttanut aivan oikein. En sitten jäänyt enää inttämään asiasta, vaan maksoin mukista lopulta kiltisti vain kahvin verran! Ei ehkä kannata kokeilla samaa uudestaan... 

Söpöt viikset?
Niin tai näin, (ilmainen) muki kourassa suuntasin vihdoin Disneylandiin. Kuten aiemmin kerroin, olimme hakeneet liput jo etukäteen. Lippumme kävivät molempiin puistoihin (Parc Disneylandiin ja Walt Disney Studiolle) ja ehdimmekin kiertää aika kattavasti molemmat puistot. Olen kuitenkin sitä mieltä, että yhdessä päivässä ei millään ehdi nähdä ihan kaikkea, joten jos haluat nähdä joka nurkan, suosittelen kahden päivän lippua. 


Puistoista löytyy monenlaisia laitteita, sekä pikkulapsille että isommillekin. Lisäksi lavasteet ja puitteet ovat mahtavat! Moniin laitteisiin oli pelottavan pitkät jonotusalueet, joten turistisesongilla saa varmaan jonotella useamman tunnin (nyt pisin jonotus taisi olla puolen tunnin luokkaa). Aluksi meinasin jo tuskastua jonottamiseen, kunnes menimme Studio-puolelle ja siellä pääsi melkeinpä kävelemään suoraan laitteisiin! Omia suosikkejani olivat vuoristoradat ja alla näkyvä The Hollywood Tower Hotel, jossa kuulemma kiljaisin pikkuisen ;) Se on jo aika hyvin, sillä en muista ikinä kiljuneeni!


Pariisin Disneyland viettää tänä vuonna 20-vuotissyntymäpäiväänsä, minkä kunniaksi iltaisin (sulkemisaikaan) pidetään upea show. Myös päivällä on erikoisohjelmaa, ainakin paraati/kulkue, jota emme ikävä kyllä nähneet. Shown halusimme kuitenkin nähdä, joten sinnittelimme puistossa sulkemisaikaan asti. Valoshow piti sisällään musiikkia, ilotuksia, suihkulähteitä, heijastuksia ja ennen kaikkea valoja. Prinsessa Ruususen linna toimi valkokankaana, jossa tapahtuikin kaikenlaista!

 
Show oli yllättävän pitkä, jopa puolisen tuntia. Ihan loppuun asti emme jääneet, sillä halusin karata ennen loppuruuhkaa. Kuten silmäpusseistakin näkee, tässä vaiheessa päivä painoi jo matkailijaa, ja olikin ihanaa päästä hotellille rentoutumaan ja valmistautumaan viimeistä Pariisi-päivää varten!

Emmi

Ps. Tulipas jotenkin värittömiä kuvia tällä kertaa. Syytän ankeaa säätä! Onneksi mieliala oli vähän korkeammalla kuin mitä kuvista voisi päätellä :)
You may also like:

7 comments

 1. On ihan normaalia parikymppisenä innostua Disneystä, siellä menevät "sekaisin" nimittäin vanhemmatkin ihmiset! :D Tower of terror on huikea, nimimerkillä Taisinpa joskus käydä siinä kolme kertaa peräjälkeen...

  Kiva, että pidit La Valléesta! Ja Val d'Europe on kyllä hyvä paikka ostoksille, jos pelkälle shoppailureissulle tuonne lähtee.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, hyvä etten ole ainoa :D Ja se on kyllä huippu!

   Pidin kyllä kovasti, sieltä varmasti löytäisi vaikka mitä, jos siellä koko päivän viettäisi :) Ja varaisi kunnon matkabudjetin :D Kiitos vielä suosituksesta!

   Delete
 2. Ihania kuvia ja voi että kun käy kateeksi nuo Minnin korvat, suuri Minni-fani kun olen :D Ai että kun tässä on matkukuume joko kova itselläänkin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Noita korvia näkyi kyllä paljon, en ollut ainoa, joka halusi ehdottomasti sellaiset...:D

   Matkakuume on kyllä sellainen vaiva, joka itsellenikin liian usein iskee! Onneksi sinulla on jo reissu tiedossa, mikäs sen parempaa kuin fiilistellä sitä :)

   Delete
 3. Vitsit, matkakuume Pariisiin ei ainakaan näiden Disneyland-kuvien ansiosta helpotu! :D

  ReplyDelete
 4. Vitsit, matkakuume Pariisiin ei ainakaan näiden Disneyland-kuvien ansiosta helpotu! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, pahoittelen! Ja vielä on yhden Pariisi-päivän kuvat läpikäymättä ;)

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.