Day 1 in Paris

Matkajuttujen kanssa on aika hankalaa, kun ne eivät mahdu millään yhteen postaukseen. Jos vaikka jaan nämä taas päivittäin, ja aloitetaan sillä ensimmäisellä :) Pariisissa vietimme siis yhteensä kolme päivää, joten muutama jatko-osa on vielä tulossa.


Saavuimme Pariisiin keskiviikkona puolenpäivän aikoihin, ja ensimmäisenä suuntasimme ISIC:n toimistolle, sillä olin bongannut sieltä tarjouksen Disneyland-lippuihin. ISIC on kansainvälinen opiskelijakortti, jonka satuin tilaamaan ennen vaihtoon lähtemistä. Toimisto oli vähän kauempana juna-asemasta, joten ostimme heti kolmen päivän "turistiliput", jotka käyvät metroon, bussiin ja ratikkaan. Loppupeleissä käytimme vain metroa, mutta liput olivat silti kätevät, sillä matkoja kertyi paljon :)


Liput taskussa suunnistimme hotellille, Hotel Liberty Parisille. Olimme jättäneet hotellin varaamisen vähän liian viime tippaan ja kauhuksemme kaikki hyvät edullisemman hintatason hotellit olivat jo täynnä. Vinkkinä siis, ole ajoissa! Huoneemme osoittautui kuitenkin ihan mukavaksi pinttynyttä tupakanhajua lukuun ottamatta. Onneksi tuuletus vähän paransi asiaa. Ja naapurikaupasta noukittu skumppapullo :)


Koska jäljellä oli vain puolikas päivä, säästimme Disneylandin seuraavalle päivälle ja lähdimme metrolla keskustaan, jonne oli onneksi vain viiden pysäkin matka. Tarkoituksena oli ensin suunnata Louvreen, mutta koska päivä yhtäkkiä kirkastuikin, suuntasimme jonon sijaan kohti Riemukaarta valoisten maisemien toivossa. Pessimisti ei pety; koska olin odottanut harmaata säätä, nyt melkein hihkuin ääneen, kun taivas kirkastuikin!

Tässä vaiheessa taivas ei vielä vakuuttanut...
...paljon parempi!

Riemukaaren päältä maisemat ovat upeat, suosittelen ehdottomasti käymään! Kaiken lisäksi se on ilmainen alle 26-vuotiaille EU:n kansalaisille. Onneksi emme olleet paikalla pahimpaan turistikauteen, sillä nytkin katolla riitti porukkaa ja melkein piti käyttää kyynerpäitä muutaman kuvan tähden ;)Riemukaaren jälkeen kävelimme Champs-Elyséesia pitkin takaisin Louvrelle päin ja poikkesimme matkalla Laduréelle, sielläkin riitti porukkaa! Lopulta pääsimme Louvren sisälle asti (jälleen ilmaiseksi) ihmettelemään tätä valtavaa museota. Päivä painoi jo vähän jaloissa, emmekä olisi millään jaksaneet koluta koko museota läpi. Pari tuntia kuitenkin jaksoimme tutustua mitä ihmeellisempiin taideteoksiin.


Pääsin jopa helposti ottamaan Mona Lisasta lähikuvan, mutta tämä turistikuva oli paljon hauskempi ;) Siellä se möllöttää. Oma lempparini oli ehdottomasti tuo alemman kuvan turkoosi heppu (joka ilmeisesti syö ihmistä?), ihan huikea. Oikean puoleisen kuvan miespatsaalla oli puolestaan aika mielenkiintoinen poseerausasento. Yksi pakkomieleistäni oli löytää sfinksi, ja lopulta löysinkin niitä aikamoisen lauman.


Louvressa kiertelyn jälkeen olimme jo todella väsyneitä ja nälkäisiä, ja etsimmekin läheltä ravintolan, jonka nimeä en edes muista. Paikka oli ihan ok, kolmen ruokalajin menun sai 25 eurolla. Alkuruuaksi etanoita, tietysti ;) 

"Joko mennään syömään, väsyttää..."
Ruokaa!

Niin olikin jo ensimmäinen päivä pulkassa :) To be continued...

Emmi

 

You may also like:

8 comments

 1. Olin ajatellut kesälle reissua Marseilleen mutta nyt kyllä sait tämän tytön Pariisi-kuumeen aikamoiseen nousuun! Saa nähdä miten käy :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, käy molemmissa! :D Pariisi on kyllä kaupunki, johon ei kyllästy koskaan. Marseille on vielä minultakin näkemättä, ehkäpä kesällä sitten :)

   Delete
 2. Ihania kuvia, varsinkin tuo ensimmäinen!:) Näiden kuvien myötä minullekin taisi nousta pienoinen Pariisi-kuume:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Zandra! Heh, sitä on ilmassa :) Jos yhtään lohduttaa, niin siellä ei ole kovin keväistä tällä hetkellä... Ja ensimmäinen kuva on myös oma lempparini, Riemukaarelta sekin!

   Delete
 3. Ikuisena Pariisin-matkan haaveilijana ja sinne matkakuumetta potevana oli pakko liittyä lukijaksi! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pariisi on kyllä yksi lempipaikoistani <3 Kiva, että löysit blogiini, lämpimästi tervetuloa! :)

   Delete
 4. Ihania kuvia, iski ihan hirveä hinku päästä itsekin takas ihanaan pariisiin, onneksi toukokuussa luultavasti pääsenkin! :) Muutenkin tosi kiva blogi ja ihana tyyli sulla, jään ehdottomasti seuraamaan blogia! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi ihanaa, että sinulla on reissu edessä :) Pariisiin ei kyllä kyllästy ikinä!

   Kiitos kivoista sanoistasi ja mukava kuulla, että viihdyt täällä! :)

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.