Talvilomasuunnitelmia

Täällä vietellään talvilomaa ja matkustelu vie taas tämän tytön mukanaan! Tällä kertaa ei kuitenkaan lähdetä merta edemmäs kalaan, toisin sanoen pysytään ihan Ranskan rajojen sisäpuolella. Täällä kun pääsee junalla niin helposti kulkemaan ja vieläpä alennetuin hinnoin! Matkakohteiksi valikoitui tällä kertaa Toulouse ja Bordeaux. Toulousessa pääsen majoittautumaan yhden tuttavani luokse pariksi yöksi ja Bordeuxista pitäisi vielä jokin majapaikka löytää. Odotan innolla, sillä kummassakaan kaupungissa en ole aikaisemmin käynyt! Heh, olen aika ylpeä tästä suuntaa-antavasta kartasta, jonka itse väsäsin havainnollistamaan vähän, missä mennään ;)


Toulousen väkiluku on esikaupungit huomioon ottaen noin miljoonan luokkaa, eli mikään pikkupaikka ei ole kyseessä. Kaupunkia kutsutaan "vaaleanpunaiseksi kaupungiksi" siellä vallitsevan tiiliarkkitehtuurin vuoksi. Nähtävää löytyy ainakin arkkitehtuurin puolesta, sillä kaupungissa on paljon keskiaikaisia ja näyttäviä rakennuksia. Eniten ehkä odotan vierailua Carcassonnessa, joka sijaitsee noin 90 km päässä Toulousesta. Carcassonnessa on nimittäin valtava linnoitus, joka kuuluu myös UNESCO:n maailmanperintöluetteloon. Saman nimistä peliäkin on joskus tullut pelattua ;) 

Kuvat lainattu: täältä // täältä // täältä // täältä
Bordeauxin kaupunkialueen väkiluku on aika samaa luokka kuin Toulousenkin. Bordeaux on erityisen tunnettu viineistään, mikä sopii minulle mainiosti ;) Lisäksi arkkitehtuuria luvassa jälleen:  "Mikään muu kaupunki maailmassa ei ole saanut niin suurta osaa kaupunkikaavastaan kirjatuksi UNESCO:n maailmanperintöluotteloon – 3 725 hehtaaria pelkkää arkkitehtuuria, jota pidetään ”erinomaisena 1700-luvun kaupunki- ja arkkitehtuurikokonaisuutena" (lähde). Jipii!

Täysin en aio hiljetä lomankaan ajaksi, sillä ajastin jo joitain postauksia lomapäiville, mm. tämän hetkisestä materiahaaveestani ;) Mukavaa viikkoa kaikille!

Emmi

You may also like:

6 comments

 1. Oi kuulostaa ihanalta!:)

  www.trucollection.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin minustakin ;) Kiitos Taru kommentistasi!

   Delete
 2. Anonymous25/2/13 19:50

  Vaikuttaa täydelliseltä lomakohteelta. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivotaan, että se myös on sitä! Ainakin odotukset ovat kovat :)

   Delete
 3. Tervetuloa vaan Bordeaux'iin, täällä on tosi mukavaa! Erityisen hyvä osoite on 16 rue saint remi josta minutkin löytää ;) Mutta pidä hauskaa, kaupungista pitäisi löytää yhtä jos toista tekemistä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Ella! Bordeaux teki kyllä minuun vaikutuksen, täytyykin tulla blogistasi katsomaan tarkemmin ;) Taisin itse asiassa noillakin kulmilla pyöriä! Kirjoittelen varmasti reissusta, kunhan saa ensin matkaväsymyksen nukuttua pois...:)

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.