Pros and cons of my city

Kuten aikaisemmin jo kerroinkin, kiertelin keskiviikkona hieman kaupungilla kuvia räpsien. Olen nyt asustellut täällä kuukauden päivät (meneepä se aika nopeaa), joten alan tunnistamaan kaupungista asioita, joista pidän ja joista en niin välitä. Jotta jutun jälkeen ei jäisi aivan surkea kuva tästä paikasta, niin aloitetaankin niillä ei-niin-hyvillä puolilla ;)

Huonoja puolia ( - )

 

Graffitit 


Graffitit ovat katukuvassa se silmiinpistävin osa, joihin Suomessa en ole (tässä mittakaavassa) tottunut. Välillä tuntuu kuin jossain ghetossa asustelisi... Graffitteja on lähes joka puolella, ei vain syrjäkylillä. Ei kiva! Muuten kaupunki ei mielestäni ole mitenkään erityisen epäsiisti tai turvaton. Tosin öisin ei kannata yksin naisena kävellä keskustassa, mutta se tuskin on täysin turvallista missään suuremmassa kaupungissa.

Lenkkipolun "koristukset"

Työmaat

 

Grenoble on kasvava teollisuuskaupunki, jonne rakennetaan jatkuvasti uutta. Näkyvin hanke on varmaankin uuden raitiovaunulinjan rakentaminen aivan kaupungin keskustan tuntumaan. Tuntuu, että saa jatkuvasti kävellä jonkin työmaan poikki, ja mikä harmillisinta, nostokurkia tunkee jokaiseen kuvaan!

Kivan näköisiä ravintoloita, mutta mikäs se siellä takana - ah, työmaa

Ihmiset

 

Joku nokkela saattaa myöhemmin tajuta, että ihmiset on mainittu sekä hyvissä että huonoissa puolissa, en siis ole täysin menettänyt toivoani tämän kaupungin asukkaisiin ;) Tietyt piirteen paikallisissa kuitenkin pistävät melkeinpä vihaksi. Ensinnäkin osa ihmisistä ovat hyvin tylyjä, varsinkin, kun et puhu sujuvaa ranskaa. Kadulla ei todellakaan väistetä vastaan tulevaa, vaan sinä olet se, joka saa väistää, jos et halua joutua tallotuksi. Ihmisten perusilme on töykeä ja olen huomannut tämän ilmeen tarttuneen jo osittain itseenikin...

Lisäksi minua häiritsee liika uteliaisuus ulkomaalaisia kohtaan, saan nimittäin joka puolella osakseni pitkiä katseita (vaaleat hiukset ja kamera eivät helpota paikalliseksi naamioitumista...), enkä pidä yhtään liiasta huomiosta. Ranskalaisilla miehillä on taipumus huudella naisten perään ja häpeilemättä tuijottaa, mikä on aika ahdistavaa. En nyt väitä olevani mitenkään miesten huomiota herättävän näköinen - riittää, että olen nainen - sillä samaa, mielestäni jossain määrin alentavaa, kohtelua saavat osakseen kaikki naiset. Ja kohtelu on aivan samanlaista, tulin sitten meikittömänä salilta tai tallustelisin laitettuna ravintolaan. Leave me alone, please!

Motari

 

Heh, varmaan aika monesta kaupungista löytyy moottoritie. Tämä motari vaan sattuu sijaitsemaan lähellä kotiani ja aivan parhaiten lenkkimaastojen läheisyydessä! Se hieman pilaa ulkoilufiilistä... Onneksi voi aina kuunnella musiikkia, niin säästyy liikenteen melulta, ja onneksi motarin ja lenkkipolun välissä on sentään joki, niin voi kuvitella ilman olevan raikasta.

Montako Renaultia bongaat kuvasta?

Hyviä puolia ( + )

 

Luonto kaupungissa ja sen ympärillä

 

Onkohan kaikille nyt varmasti tullut selväksi, että rakastan vuoristoa? Taustalla häämöttävät huiput vaan niin parantavat fiilistä kaupunkikuvassa. Lisäksi kaupungissa on useita puistoja ja (juurikin tuossa motarin läheisyydessä sijaitsevia) lenkkipolkuja, joissa voi hetkeksi unohtaa kaupungin vilskeen. Joki (tai oikeastaan kaksi jokea, jos tarkkoja ollaan) tuo oman fiiliksensä maisemaan. Grenoblen ympärillä on myös runsaasti luonnonpuistoja, joihin olisi hienoa päästä vaeltamaan myöhemmin keväällä!

Nautiskelua puistoissa, aika symppis pappakin pääsi kuvaan :')
Vuoristofriikki vauhdissa jälleen

 Kauniit rakennukset

 

Kaupungista löytyy sekä kauniita että ei-niin-kauniita rakennuksia. Pidän pääsääntöisesti keskustan arkkitehtuurista hyvinkin paljon, harmi vaan, että suurin osa rakennuksista kaipaisi pientä julkisivuremonttia. Tässä muutamia suosikkejani, erityisesti mieleeni ovat pienet parvekkeet (mitä olisi Ranska ilman ranskalaisia parvekkeita), ikkunaluukut ja istutuksin koristellut tai muuten vain koristeelliset ikkunat. 

Huoneisto täältä, kiitos!

Ihmiset

 

No ne ihmiset jälleen. Vaikka uskoni näihin ranskalaisiin välillä horjuukin, on onneksi pääosa ihmisistä ihan mukavia. Kaupassa asioidessa käydään läpi tavallinen "Bonjour, madame, merci, madame, bonne journée, madame, au revoir, madame" -litanja yleensä vieläpä hymyillen, ja osa ihmisistä ovat olleet hyvinkin avuliaita. Muutaman kerran jokin henkilö on todella yllättänyt minut ystävällisyydellään. Niin kävi myös keskiviikkona, kun kuvailin maisemia sillalla. Tämä ystävällinen mieshenkilö tuli kysymään minulta, haluaisinko kuvan itsestäni ja tarjoutui ottamaan kuvaa. No, mikäs siinä, vaikka olinkin vähän hämmentynyt tilanteesta. Lopuksi mies vielä toivotti hymyillen hyvää päivänjatkoa!

Kiitos kuvasta päivän piristäjälle!

 

Sijainti ja matkustusmahdollisuudet

 

Mielestäni Grenoblen sijainti on täydellinen - lähellä ovat sekä Alpit että naapurimaat Sveitsi, Italia ja Monaco ja myöskin Côte d'Azur, eli Ranskan Riviera. Eri puolille Ranskaa ja Keski-Euroopassa on kätevä matkustaa junalla. Sattumoisin asun vielä juna-aseman vieressä ;) Grenoblessa on kyllä lentokenttäkin, mutta se on aika pieni ja syrjässä. Täältä on kuitenkin helppo lentää niin Lyonin kuin Geneven kautta. Saa nähdä, minne seuraavaksi suuntaan...

Jos joku jaksoi lukea tänne asti, niin hyvää alkavaa viikonloppua! :) Täällä Ranskassa tuleva viikko on talvilomaviikko, eli vapaata minulle, kelpaa! Heh, viime talvilomasta onkin kulunut jo useampi vuosi...

Emmi


 

You may also like:

Post a Comment

© Me Time. Design by MangoBlogs.