Tietoisku: Grenoble

Olen lähdössä vaihto-opiskelemaan Grenoble-nimiseen kaupunkiin. Enää viisi päivää lähtöön! Tässä vaiheessa voisi olla hyödyllistä tutustua hieman kaupunkiin, johon on muuttamassa...

Grenoble sijaitsee Kaakkois-Ranskassa ja on Isère-nimisen departementin pääkaupunki. Departementti on Ranskan hallinnollinen alue, enkä ole itsekään Ranskan hallintoon sen enempää perehtynyt. Kyseessä ei ole iso kaupunki, vuonna 2008 Grenoblessa oli 156 659 asukasta. Mielestäni kaupunki vaikuttaa juuri sopivan kokoiselta ja onkin verrattavissa koonsa puolesta kotikaupunkiini Tampereeseen :) EDIT: Kyllä tämä paljon suurempi on kuin Tampere, sillä tuo Grenoblen "virallinen" asukasluku kattaa vain ydinkeskusta-alueen. Ennemmin verrattavissa Helsinkiin!

Kuva lainattu: Google
Grenoble tunnetaan myös "Ranskan Alppien pääkaupunkina", sillä se sijaitsee vuoriston juurella. Vuorien läheisyys on mielestäni kiehtovaa, ja se onkin yksi syy, miksi valitsin Grenoblen vaihto-opiskelukohteekseni. Monet opiskelijat haluavat Grenobleen juuri hyvien laskettelumahdollisuuksien takia. Täytyy kyllä myöntää, että itse olen aivan surkea kyseisessä lajissa... Hyvä, jos suksilla pysyn :) Mutta vaellusmahdollisuuksia odotan sitäkin enemmän! 

Kuva lainattu: Google
Kaupungin läpi virtaa Isère-joki, jonka varrella maisemat ovat varmasti kauniita! Vaikka Grenoble sijaitsee Alppien juuressa, kaupungissa ei ole juurikaan korkeuseroja, vaan se muistuttaa ennemminkin pannukakkua. Tämän vuoksi esimerkiksi pyörällä liikkuminen kaupungin sisällä on helppoa. Poikkeuksen tasaiseen maastoon tuo Bastillen linnoitus, joka sijaitsee 476 metriä meren pinnan yläpuolella. Bastille on suosittu vierailukohde ja sinne pääsee myös maisemahisseillä (bongaa yllä olevasta kuvasta!). Siellä tulen varmasti itsekin vierailemaan :)

Vuorten lisäksi Grenoble on tunnettu teollisuudestaan, erityisesti sähkö-, kemia- ja paperiteollisuudesta. Yliopisto Grenoblessa on ollut jo vuodesta 1339 lähtien ja yliopistokulttuuri on siellä vahva. Omasta vaihto-opiskelukoulustani tulen varmasti myöhemmin kertomaan tarkemmin! 

Kuva lainattu: Google
Tältä siis näyttää kaupunki, johon olen muuttamassa, enkä voisi enempää odottaa! Lisätietoa Grenoblesta löytyy mm. täältä ja Googlesta, joita itsekin käytin apuna tätä tietopakettia koostaessani. 

Odottavin terveisin,

Emmi 
You may also like:

Post a Comment

© Me Time. Design by MangoBlogs.