My last days in Finland

Halusin vielä palata ajatuksissani Suomeen ja siellä viettämiini viimeisiin päiviin. Vaikka nyt puhun viimeisistä päivistä, en suinkaan tarkoita, että olisin sieltä lopullisesti lähtenyt ;) 

Kuten aikaisemmin jo mainitsinkin, kävimme torstaina syömässä syntymäpäiväni kunniaksi. Ravintolaksi osoittautui tamperelainen bertha, joka olikin minulle uusi tuttavuus. Hyvä valinta, josta siis kiitos poikaystävälleni!


Ravintolan ruokalista poikkeaa hieman tavallisesta, sillä ruuista on kerrottu vain kolme pääraaka-ainetta, esimerkiksi "kananmuna, punajuuri, häntä". Yritä siinä nyt sitten arvailla, mistä on kyse! Hinnoittelu toimii sen mukaan, kuinka monta ruokalajia haluaa. Kaikki pääruuat ovat siis keskenään saman hintaisia, samoin kaikki kahden ja kolmen ruokalajin illalliset. Menu uusiutuu säännöllisin väliajoin ja samaan aikaan tarjolla on vain kolme vaihtoehtoa kuhunkin ruokakategoriaan. Harvinaisen hankala selittää, mutta kuva puhukoon puolestaan ;)

Ruokalista
Ette muuten usko, kuinka huonoa tuuria oli taas matkassa (ja vielä syntymäpäivänä). Raahasin kyllä kameraani mukana koko päivän, mutta ennen ravintolaa huomasin, että olin jättänyt muistikortin kotiin! Kerrankin, kun olisi ollut jotain kuvattavaakin... Pahoittelen siis jälleen puhelinkuvia. 

Arvaatko, mikä vaihtoehdoista tämä on? ;)

Pidin kovasti ravintolan tunnelmasta ja voin suositella sitä lämpimästi kaikille hyvän ruuan (ja viinin) ystäville! :) Mikään kovin edullinen paikka ei ole kyseessä, mutta hyvästä ruuasta on yleensä myös maksettava. Plussaa erinomaisesta palvelusta!


Yllä olevan kollaasin vasen yläkulma ansaitsee erikoismaininnan. Tilasimme jälkiruuan nimellä "suklaa, lanttu, valkuiainen", ja kyllä, kellertävät kuutiot ovat lanttua! Myös kuvan jäätelö on lanttujäätelöä, joka maistui vallan mainiolta tumman suklaakakun ja marenkien kanssa. Nams!


Sitten lämpimistä ravintolatunnelmista vilpoisempiin hetkiin. Viikonlopun päivät Suomessa olivat erittäin kauniita ja saimme nauttia pitkästä aikaa auringosta! Pienenä miinuksena -30 hipovat pakkasasteet... Aurinkoa on jo tullut ikävä, sillä se ei ole juurikaan Ranskassa näyttäytynyt, vaikka asteet täällä pysyttelevätkin plussan puolella.Nautimme kauniista pakkassäästä järven jäällä kävellen. Maisemissa ei ollut valittamista! Varpaat tosin vähän valittelivat ei-niin-lämpimissä saappaissani ;)

Punanaama ;)
Näin siis hujahtivat viimeiset Suomi-päivät! Oli mukava palata vielä hetkeksi kunnon talvifiiliksiin, täällä nimittäin odotellaan jo kevättä :) Seuraavaksi luvassa taas Ranska-kuulumisia.

Emmi
You may also like:

Post a Comment

© Me Time. Design by MangoBlogs.