La Bastille, Part 1

Varoitus: sisältää PALJON kuvia!

Eiliseksi minulla ei ollut mitään kummempaa ohjelmaa, joten päätin tehdä retken la Bastillelle, linnoitukselle, joka sijaitsee Grenoblen vuoristossa (lisätietoa täältä). Huipulle ei ole hankala kiivetä, ja sinne pääseekin useaa eri reittiä. Itse valitsin "maisemareitin", johon kuului sekä portaita että loivasti nousevia polkuja ja kapeita teitä. Minulla oli hyvin aikaa, ja pidinkin useita valokuvaustaukoja retken aikana. 

Matalammalla sijaitsevia rakennuksia
Matkaan lähtiessäni sää oli jokseenkin harmaa, ja olin hieman pettynyt, sillä päivälle oli luvattu aurinkoa ja vähintään 15 astetta lämmintä. Matkan edetessä kuitenkin sää kirkastui pikkuhiljaa. Jälkeenpäin ajateltuna oli ihan hyvä, etten jo alkumatkasta hikoillut niin kuin huipulla ;)

Harmaa lähtötilanne
Muuria
Päivä oli lämpimin Grenoblessa tähän asti viettämistäni päivistä ja välillä mietinkin, ettei uskoisi olevan vasta tammikuu! Osa kasvillisuudesta oli hyvinkin vihreää, osa taas täysin kuollutta. Kauneimmillaan tämä paikka ei tietenkään näin talvella ole, joten tänne on suunnattava ehdottomasti keväämmällä uudestaan.

Talvinen maisema
Pidin kuitenkin kovasti reitistäni, sillä sen varrella oli puistoja, levähdyspaikkoja (penkkejä oli todella useita) ja maisemapaikkoja. Vähän epämiellyttävämpiä olivat kosteat portaikot luolien sisällä... Puristin tiukasti kaiteesta, etten vain liukastu.

Palmu vuorilla?
Reitin varrella näkyi myös jonkin verran muita ihmisiä. Erityisen paljon näkyi lenkkeilijöitä, joille vuorelle kiipeäminen toimii varmasti hyvänä harjoitteena. Huh, jaksaisinpa itsekin! Kävin edellispäivänä täällä lenkillä kämppikseni kanssa, ja pelkästään tasaisella maaperällä juokseminen otti tarpeeksi koville. No ehkä vielä joku päivä...;) 

Paparazzi paikalla ;)
Ihastelin erityisesti tätä pariskuntaa, jotka olivat romanttisella päiväretkellä linnoituksella. Tytön asu oli mielestäni tyylikäs (okei, ei ehkä paras ulkoiluun) ja mitkä jalkineet - ballerinat! Varma kevään merkki ;)

Ei hassummat lenkkeilymaisemat
Mutainen maisemareitti
Ajoittain polut olivat aika mutaisia ja liukkaita, mutta pääasiassa siis hyväkuntoisia. Kuten sanottua, päivä kirkastui huippua kohden ja kuvatkin muuttuvat onneksi vähän valoisemmiksi :)

Polkuja ja maisemapaikkoja
Saastekerrosta?
Kaupunkia ylhäältä päin
Näissä kuvissa joki näyttää aika harmaalta, mutta todellisuudessa vesi on lähes turkoosia! Se on aika hienon näköistä läheltä katsottuna. Lenkillämme juoksimme lähinnä jokien rantoja, joten pääsin myös ihastelemaan tuota vettä lähempää.

Vielä vähän jäljellä
Itseäni ärsyttivät nuo muureihin piirretyt graffitit - onko kaikki paikat pakko sotkea!

Iloinen retkeilijä
Linnoituksen muuria
Huh!
Huipulta otin vielä paljon hyviä kuvia, mutta esittelen ne myöhemmin erikseen ;) Täytyy kyllä sanoa, että oli harvinaisen mukava päivä, vaikka ihan yksinäni tuolla retkeilinkin. Keväinen ulkoilma, upeat maisemat ja samalla hieman liikuntaakin - voiko parempaa enää toivoa! Paluumatkalla olin niin energinen, että menin vielä kaupungille kuvaamaan ja kävin parilla eri kuntosalilla kysymässä heidän palveluistaan. Jälkimmäinen kuntosali kuulosti lupaavalta ja menenkin sinne tänään ilmaiselle tutustumiskäynnille :) Lisäksi kassarouva kehui ranskan taitojani, mikä sekin piristi kummasti!

Pirteää päivää sinne kaikille :)

Emmi
You may also like:

Post a Comment

© Me Time. Design by MangoBlogs.